Projektas šiemet buvo įgyvendinamas keliais etapais. Jam informaciją apie sporto finansavimą pateikė šalies savivaldybės, taip pat Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD), Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK), Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondas (KKSRF).

Pasak LTOK vadovės Dainos Gudzinevičiūtės, „Sporto pinigai“ yra pirmoji ir ypač sėkminga tokio pobūdžio tęstinė iniciatyva Lietuvoje.

„Lietuvoje pasigendama viešai prieinamos, susistemintos informacijos apie sporto finansavimą. Realių duomenų apie pinigų sportui paskirstymą dažnai stokoja net ir pačios sporto organizacijos. Todėl nuo pat pradžių projektas „Sporto pinigai“ sulaukė daug dėmesio. Po trejų metų įdirbio matyti, kad projektas ne tik padeda informuoti visuomenę, bet ir ženkliai prisideda prie sporto srities skaidrinimo šalyje“, – sako D. Gudzinevičiūtė.

„Sporto pinigų“ projektas pradėtas vykdyti 2016 metais. Specialiai projektui sukurtoje portalo rubrikoje atskirai įvardinamas bendras finansavimas sportui ir kiek skirtingos organizacijos skyrė sporto federacijoms.

Pirmaisiais įgyvendinimo metais projektas susilaukė ypač didelio atgarsio visuomenėje ir žiniasklaidoje. Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) apdovanojimuose „Sporto pinigai“ buvo nominuoti kaip geriausia metų sporto iniciatyva.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)