Projekto „Sporto pinigai“ organizatoriai šiemet visuomenei žada pateikti dar daugiau naudingos informacijos apie sporto finansavimą šalyje bei supažindinti skaitytojus su svarbiausiomis sporto sistemos naujienomis. Ilgamečio iniciatyvos partnerio naujienų portalo „Delfi“ direktorius Vytautas Benokraitis sako, jog kasmet didėjantis „Sporto pinigų“ rubrikos skaitytojų skaičius skatina projektą nuolat augti.

„Nuo projekto pradžios specialiame portale sportopinigai.lt jau sukaupėme ir susisteminome didelį kiekį sporto finansavimo duomenų, viešai prieinamų visuomenei vos kelių mygtukų paspaudimu. Matydami sparčiai besiplečiantį projektu susidomėjusių skaitytojų ratą, šiemet jiems norime pasiūlyti dar daugiau įdomaus turinio, kuriame bus apibendrinti ne tik duomenys apie sportui skirtas lėšas, bet ir apžvelgiama pati finansavimo sistema bei jos plėtra“, – teigia V. Benokraitis ir priduria, jog tokiu būdu norima sudėtingą sporto rėmimo mechanizmą padaryti lengviau suprantamą ir prieinamą visuomenei.

Vytautas Benokraitis

Pasak antrą kartą projekto partnere tapusios Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) prezidento Mindaugo Sinkevičiaus, kasmet auga ir savivaldybių aktyvumas – pernai projektui duomenis pateikė 55 iš 60 savivaldybių.

„Savivaldybių skiriamos lėšos įvairioms fizinio aktyvumo veikloms ir sporto infrastruktūros projektams sudaro reikšmingą sporto finansavimo sistemos dalį, todėl svarbu, kad kuo daugiau asociacijos narių pateiktų savo duomenis. Be to, viešai prieinama informacija naudinga gyventojams, kurie bet kada gali pasižiūrėti, kokie sporto projektai įgyvendinami jų gyvenamoje vietovėje“, – pažymi LSA prezidentas.

Specialiame „Sporto pinigų“ portale viešinami nuo 2015 metų surinkti sporto finansavimo duomenys iš šalies savivaldybių, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Sporto rėmimo fondo (anksčiau Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondas). Šiemet teikti duomenis vėl kviečiami ir verslo atstovai. Susisteminta informacija portale pateikiama lengvai suprantama ir aiškia forma, nurodant paramos teikėjus bei jų bendrai sportui skiriamą lėšų sumą, kuri vėliau išskirstoma pagal sporto šakas. „Sporto pinigų“ portalo lankytojai taip pat gali rasti duomenis, kaip Lietuvoje finansuojamas aukšto meistriškumo sportas – lentelėse išskiriamas sporto šakų federacijų finansavimas.

Mindaugas Sinkevičius

Šiemet „Sporto pinigų“ duomenys bus viešinami keliais etapais – rugpjūtį portale pirmiausia pasirodys susisteminta savivaldybių informacija, o iki spalio planuojama visuomenei pateikti sportą remiančių nacionalinių organizacijų bei verslo atstovų duomenis.

V. Benokraitis atskleidžia, jog „Sporto pinigai“ sulaukė daug dėmesio nuo pat projekto pradžios – jau pirmaisiais metais Lietuvos sporto žurnalistų federacijos apdovanojimuose jis buvo nominuotas kaip geriausia metų sporto iniciatyva.

Užsakymo nr.: PT_87657921