Alytaus rajone, Butrimonių kaime, sekmadienį sudegė ten gyvenusio Algirdo Čapliko namai. Šeima tebemokėjo paskolą už namą, gyveno jame keturiese: vyras su žmona ir dvi jų dukrelės. Tiesa, pastaruoju metu drauge buvo apsistojęs ir žmonos tėvas, šeimos senelis. Jis tragedijos dieną liko namuose, o šeima tuo tarpu Mamos dienos proga sveikino mamas, močiutes.

Namo savininko sesuo Ramunė Pilelienė feisbuke rašė: „Sudegė mano brolio šeimos namai. Jauna šeima stengėsi atnaujinti įsigytą būstą, tvarkė apleistą teritoriją. Deja, tokią gražią dieną, sveikinant mamas, kol kas dėl neaiškių aplinkybių užsidegė gyvenamasis namas. Brolio su šeima nebuvo namuose, sugrįžus jau nieko nebuvo įmanoma išgelbėti, sudegė viskas. Mes trys seserys stengsimės pagelbėti broliui morališkai, fiziškai ir finansiškai. Tuo pačiu suprantame, kad praktiškai pastatyti naują namą, reikės daug investicijų ir laiko... Gal atsiras širdingų žmonių, kurie galės pagelbėti mano brolio šeimai pakilti iš pelenų.“

Moteris „Delfi“ pasakojo, kad žmonės tuoj ėmėsi padėti. Laimei, namuose tuokart likęs senelis pernelyg smarkiai nenukentėjo. Gaisrui prasidėjus jis ištrūko iš namo, apdegė tik rankas.

„Net neįsivaizduojame, kas iš tikrųjų įvyko. Nežinom, laukiam, kol įvertins ekspertizė. Tiesiog įsiplieskė gaisras. Šeima buvo išvykusi, lankė tėvelius. Iš aplinkinių sužinojo, kad kaimynai jau iškvietė gaisrinę. Jie iškart parvyko, atvykome ir mes. Kodėl gaisras – neaišku, dar turi būti priešgaisrinė ekspertizė. Jie buvo paėmę paskolą, taigi, dar sužinos, kokios draudimo galimybės, kol kas net nežinome, kaip toliau bus...

Dabar padedame mes, kolegos ir giminaičiai, kaimynai. Visi nulėkėm, susirinkom, žiūrėjom, kaip ką daryti. Mes, seserys, gyvename kitame mieste. Galvojome, gal apsistotų pas mus, bet jiems būtų sudėtinga važinėti į darbus ir mokyklas iš tokios tolimos vietovės. Gera šeima kaimo pakraštyje pasiūlė apsistoti, taigi, gali būti, kad jie turės kur gyventi. Prašyti pagalbos atrodė taip sunku, patys esam iš tų, kurie teikia pagalbą ir niekad negalvojome, kad jos prireiks mūsų šeimos nariui...“ – pasakojo R. Pilelienė.

Turintiems galimybę padėti, kad ir nedidelį pavedimą galima padaryti į šią sąskaitą:

Miglė Čaplikienė
LT357300010135046318

Mokėjimo paskirtyje prašoma nurodyti: parama nukentėjusiems nuo gaisro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)