„Eismo įvykių analizė parodė, kokios yra avaringos šios dvi sankryžos – avarinės situacijos dažniausiai kyla vairuotojams sukant į kairę, kai tenka kirsti dvi ir daugiau eismo juostų. Todėl šie pokyčiai buvo būtini tiek vairuotojų, tiek ir kitų eismo dalyvių saugumui“, – teigia Vilniaus savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjas Tomas Kamaitis.

Atsisakoma posūkių į kairę

Transporto eismo pralaidumui padidinti bei saugesnei eismo tvarkai nustatyti Ukmergės ir Paribio bei Ukmergės ir Geležinio Vilko gatvių sankryžose bus panaikinti kairieji posūkiai. Panaikinus posūkį į Paribio gatvę, atsiradusia papildoma eismo juosta Ukmergės gatvėje prieš sankryžą su Geležinio Vilko gatve transporto srautas bus nukreiptas centro kryptimi. Vairuotojai Paribio gatvę galės pasiekti per Teodoro Narbuto, Saltoniškių ir Pieninės gatves ar apsisukant Ukmergės ir Ozo gatvių transportiniame mazge.

Tuo tarpu iš Ukmergės gatvės į Geležinio Vilko gatvę Žalgirio gatvės link taip pat nebus galima pasukti. Eismas šia kryptimi iki šiol buvo ribojamas darbo dienomis nuo 6 iki 9 val. Nuo šiol patekti į Geležinio Vilko gatvę iš Ukmergės gatvės bus galima apsisukant Teodoro Narbuto gatvės ir Konstitucijos prospekto žiedinėje sankryžoje, arba pasirinkus kitus maršrutus.

Šie pokyčiai pagerins eismo saugumą, gerokai sumažins spūstis, kurios vienoje intensyviausių Vilniaus sankryžų susidarydavo tiek rytinio, tiek ir vakarinio pikų metu.

Tačiau šie eismo pakeitimai neatsilieps viešojo transporto darbui. Kaip ir anksčiau, vilniečiai ir miesto svečiai Ukmergės ir Geležinio Vilko gatvių sankryžą galės sėkmingai įveikti vykdami 5 Pašilaičiai–Tuskulėnų g.–Šiaurės miestelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)