Kaitinant vasaros saulei dalis vairuotojų su karščiu kovoja įsispirdami į šlepetes, išsirengdami, ant galvos užsimaukšlindami kepurę, iki galo atverdami automobilio langus. Vairavimo mokymo specialistas Artūras Pakėnas teigia, kad šios apsaugos priemonės kelyje gali būti pražūtingos. Anot jo, vairuotojų avalynė ir drabužiai turi būti patogūs, rekomenduojama naudoti akinius nuo saulės.

,,Be marškinėlių niekada nevažiuoju. Nuogam sėdėti už vairo? Automobilis nėra ta vieta. Tam yra pliažas, sporto salės“, – sakė vairavimo mokymo specialistas.

Pasak jo, avint šlepetes vairuoti nereikėtų – koja turi būti stabili. Lemiamu momentu šlepetė gali nukristi. Patartina naudoti lengvą, bet stabilią avalynę.

Vairavimas basomis kojomis – taip pat ne išeitis. Vairuotojas, įpratęs pedalais groti avėdamas batus, būdamas basas gali per švelniai nuspausti stabdžių pedalą.

Vairavimo mokymo specialistas pastebėjo, kad dažnai vairuojančios moterys už automobilio vairo sėda avėdamos patogią – bekulnę avalynę. Pasiekusios kelionės tikslą, batelius jos persiauna. Važiuojant mieste dėl laiko stokos taip elgtis ne visada pavyksta.

Pašnekovas konstatavo, kad dalis moterų stabdo neefektyviai, nes nenori sugadinti prašmatnių batelių. Jo manymu, avalynės saugojimas gali kainuoti gyvybę.

Automobilio langų, anot A. Pakėno, tamsinti nereikėtų, geriau vairuojant dėvėti akinius nuo saulės.

Jis teigė, kad vairuotojai turėtų vengti kepurių, nes stabdant šios gali užkristi ant akių. Pašnekovas šmaikštavo, kad mūvintys kepures, kelyje elgiasi neadekvačiai: ,,Vairuotojai juokauja, kad yra toks skrybėlės sindromas. Jeigu vairuotojas už vairo sėdi su kepure, paprastai jis daro daug nereikalingų dalykų – kvailų dalykų. Žmogus su kepure elgiasi ne visai adekvačiai. Patalpoje vyrui būti su kepure – nepadoru. Tas pats ir automobilyje. Staigiai stabdant kepurė gali užkristi ant akių. Automobilyje nereikia demonstruoti madų.“
A. Pakėnas
Vairuotojai juokauja, kad yra toks skrybėlės sindromas. Jeigu vairuotojas už vairo sėdi su kepure, paprastai jis daro daug nereikalingų dalykų – kvailų dalykų.

Vairuotojams, nenorintiems perkaisti, A. Pakėnas rekomenduoja apsirengti patogiai – ne per storai. Jis kai kurių žmonių bandymą atsigaivinti pro automobilio langus kišant rankas ar kojas pavadino ,,visišku marazmu“.

Vairavimo mokymo specialisto nuomone, šiuolaikiniai automobiliai pajėgūs užtikrinti norimą mikroklimatą, todėl atidarinėti langų nereikėtų: ,,Jei langas atviras, kyla pagunda pro jį ką išmesti. Jeigu pro šalį važiuojantis kitas automobilis pakels akmenuką, jis gali pataikyti jums į akį ar į veidą. Tada jūs padarysite staigų judesį. Atdari langai ekonomikos požiūriu nėra gerai: didėja oro pasipriešinimas – kuro sąnaudos.“
A. Pakėnas
Šunys, katės, tarakonai ir kiti gyviai turi būti pririšti, kad neliptų šeimininkui ant sprando.

Įsigijus automobilį pašnekovas siūlo pažiūrėti ar už vairuotojo sėdynės padėtas mineralinio vandens butelis ar kitas daiktas negali pariedėti po stabdžių pedalu. Senesnėse transporto priemonėse po priekine sėdyne atitvarų nebūdavo, todėl dėl butelio, užblokavusio stabdžių pedalą, avarijų įvykdavo ganėtinai dažnai.

Išsiruošusiems į tolimą kelionę A. Pakėnas daiktus rekomenduoja vežti bagažinėje, jei ten jie netelpa – salone. Tačiau jame bagažas turi būti stabiliai pritvirtintas. Tiesa, pasirūpinti reikia ne tik rakandais – naminiai gyvūnai turi būti pririšti.

,,Viskas, kas vežama automobilyje, turi būti pritvirtinta. Stabdant nepritvirtinti daiktai nuneš mums galvas. Kiekvienas daiktas stabdant pasunkėja. Vaistinėlė tampa patrankos sviediniu. Daug kas to neįvertina, kol nenunešama galva, o kai galva jau nunešta, irgi neįvertina, nes jos jau nebėra. Šunys, katės, tarakonai ir kiti gyviai turi būti pririšti, kad neliptų šeimininkui ant sprando“, – teigė vairavimo mokymo specialistas.