Sužeisti 83 žmonės, tarp jų – 8 nepilnamečiai, tarp kurių daugiausia pėsčiųjų – 4 ir keleivių – 3. Tarp įvykiuose nukentėjusiųjų: 33 automobilių vairuotojai, 21 keleivis, 18 pėsčiųjų, 6 motociklus vairavę asmenys ir 4 dviračių vairuotojai. Pirminiais duomenimis, neblaivūs vairuotojai dalyvavo 6 įvykiuose, juose sužeisti 7 žmonės.

Palyginus šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 12 eismo įvykiu mažiau, žmonių žuvo 5 mažiau, žmonių sužeista 17 mažiau.

Šiais metais (iki spalio 5 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 135 žmonės, t. y. 8, arba 5,93 proc., daugiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį.

Savaitės eismo įvykiai

Spalio 29 d., penktadienį, apie 13.30 val., kelyje Šilutė-Rusnė sunkvežimis „Ford“ nuvažiavo nuo kelio ir rėžėsi į medį.

Mašinos priekis visiškai sumaitotas, 22 metų vairuotojas buvo prispaustas kabinoje. Sunkvežimis važiavo Rusnės link. Aiškinamasi, kodėl jis ėmė važiuoti kelkraščiu, kol pagaliau trenkėsi į betoninę vandens pralaidą, pakilo į orą ir rėžėsi į medį.

Malkos išbyrėjo ant kelio ir šalikelės. Sunkvežimis sudaužytas taip, kad jį pamatę gelbėtojai tikėjosi blogiausio, tačiau paaiškėjo, kad prispaustas vairuotojas gyvas ir sąmoningas. Ugniagesiai jį išvadavo ir perdavė greitosios pagalbos medikams, kurie vaikiną skubiai išvežė į ligoninę.

Spalio 1 d., sekmadienį, apie 14 val., Panevėžio aplinkkelyje įvyko avarija – remontuojamame kelyje atsikabino vieno vilkiko priekaba ir ši palindo po iš paskos važiavusia sunkiasvore transporto priemone. Dėl susidūrimo Lenkijos piliečio vairuojamas vilkikas vertėsi ir krito ant lengvojo automobilio.

Rugsėjo 30 d. apie 16.10 val. Marijampolės sav., kelio Vilnius-Prienai-Marijampolė 118-ame kilometre, automobilį „Renault Clio“ vairuojanti mergina (gim. 1995 m.), išvažiuodama iš šalutinio kelio, nepraleido ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu krovininiu automobiliu DAF su puspriekabe „Burg“, kurį vairavo Lenkijos pilietis (gim. 1941 m.).

Per eismo įvykį žuvo automobilio „Renault Clio“ vairuotoja ir keleivė (gim. 1937 m.) bei sužaloti keleivė (gim. 1939 m.) (nuo gautų sužalojimų mirė ligoninėje), keleivis (gim. 1989 m.) ir kitas keleivis (gim. 1969 m.), kurie dėl įvairių kūno sužalojimų paguldyti į ligoninę.

Spalio 4 d., trečiadienį, Vilniuje, Šilo g. susidūrė du automobiliai, vienas jų po smūgio atsidūrė miške esančiame griovyje. Pasirodo, kad moters vairuojamas „Toyota“ automobilis išvažiavo į priešingos krypties eismą ir susidūrė su „Opel“. Nukentėjusių nėra.

Spalio 5 d., ketvirtadienio rytą, 8.16 val., vieną iš svarbiausių Vilniaus transporto arterijų – Geležinio vilko gatvę – paralyžiavo masinė avarija. Prie pat žiedinės sankryžos, prie Lietuvos edukologijos universiteto, Seimo rūmų link, susidūrė šeši automobiliai.

Policijos duomenimis, nukentėjusių per šią avariją nėra. Susidūrusiuose automobiliuose buvo nepilnamečių vaikų. Avarijos liudininkas DELFI pasakojo, kad jam teko staigiai stabdyti, o už jo buvusios transporto priemonės nesilaikė atstumo ir įvyko avarija. Susidaužė 6 transporto priemonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)