Per savaitę eismo įvykiuose buvo sužeista 116 žmonių. Tarp sužeistųjų – 22 nepilnamečių, tarp sužeistųjų nepilnamečių daugiausia buvo pėsčiųjų – 11, taip pat 7 keleiviai, 2 dviratininkai, 1 mopedo vairuotojas ir 1 mopedo keleivis.

Pirminiais duomenimis, neblaivūs vairuotojai sukėlė 6 eismo įvykius, šiuose įvykiuose buvo sužeisti 9 žmonės.

Lyginant šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, įvyko 25 eismo įvykiais daugiau, žmonių žuvo 1 daugiau, sužeista 34 daugiau.

Per savaitę policijos pareigūnai pradėjo 125 ikiteisminius tyrimus dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Šiais metais (iki rugsėjo 14 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 135 žmonės, t. y. 16, arba 13 proc., daugiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia žuvo vairuotojų – 59, tarp jų – 8 motociklų ir 2 mopedų, ir pėsčiųjų – 39 (iš jų 20 – tamsiuoju paros metu).

Policija praneša,kad rugsėjo 10 d, sekmadienį, 14.47 val., Vilniaus r., Riešės sen., Pašilių k., apsivertė automobilis „Opel“. Žuvo 40–50 metų vyras, asmenybė nustatoma. Kitas vyras gyvas. Kas vairavo, dar nėra aišku. Policija DELFI pasakojo, kad kartu su žuvusiuoju buvęs vyras beveik nenukentėjo.

Pirmadienį, apie 12.40 val., Vilniuje, Geležinio Vilko g., tunelyje visureigis „Lexus“ pateko į avariją - mašina išdaužė tunelio sienas. Brangus automobilis neberemontuotinas. Visureigį vairavusi prezidento Algirdo Brazausko žmona Kristina sužalota. Ji išvežta į ligoninę. Nukentėjo nesmarkiai, todėl po apžiūros ji išleista į namus.

Antradienio vakarą kelionė liūdnai baigėsi senutėlį „Audi“ automobilį vairuojančiam girtutėliui vyrui. Nuo policijos sprukęs vairuotojas atsitrenkė į stulpą.

23.27 val. pilietiški žmonės bendruoju pagalbos telefonu informavo, kad Kaune, Pramonės pr., kieme galimai alkoholį vartojantis vyras ruošiasi sėsti prie automobilio vairo.

Patruliuojantys pareigūnai reagavo žaibiškai ir jau 23.30 val Šiaurės pr. vyro vairuojamas „Audi 100“ buvo stabdomas, tačiau nesustojęs kirto skiriamąją juostą, išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir, kliudęs šaligatvio bortelį, trenkėsi į kelio ženklo stulpą.

Policijos pareigūnai vairuotojui (gim. 1991 m.) nustatė sunkų girtumo laipsnį – 2,68 promilės. Vyras teisės vairuoti neturėjo.

Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT) pranešė, kad savaitę ligoninės reanimacijos skyriuje gydyta mergina, kuri buvo sunkiai sužalota per susidūrimą su briedžiu, mirė.

Avarija įvyko rugsėjo 6-osios naktį, 2.48 val., magistraliniame kelyje A1, Vilnius-Kaunas-Klaipėda, prie pat Elektrėnų. Automobilis „Opel Vectra“, kurį vairavo 27 metų vyras, partrenkė staiga į kelią išbėgusį briedį.

Eismo įvykio metu buvo sunkiai sužalota automobilio „Opel“ keleivė. Dėl daugybinių sužalojimų, komos būsenoje mergina buvo paguldyta į ligoninės reanimacijos skyrių. Deja, moters gyvybės išsaugoti nepavyko, ji mirė ligoninėje, pranešė LKPT.

Ketvirtadienį, 17.08 val., Širvintų r., Jauniūnų sen., Klonėnų valsčiuje, 25 metų vyras, vairuodamas vilkiką „Mercedes Benz Actros“ su puspriekabe, išvažiavo iš šalutinio kelio į pagrindinį kelią Maišiagala–Širvintos, nepraleidęs pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „VW Multivan“ ir su juo susidūrė, praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba.

Eismo įvykio metu daugybinius sužalojimus patyrė „VW Multivan“ 46 metų vairuotojas ir kartu važiavę 3 keleiviai (33, 34 ir 40 metų vyrai). Visi sužeistieji paguldyti į ligoninę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)