Šiais metais per tris mėnesius pėsčiųjų perėjose Kauno mieste sužaloti 6 vaikai, Kauno apskrityje – 10. Praėjusiais, 2012 metais, pėsčiųjų perėjose Kauno mieste nukentėjo 15 vaikų, Kauno apskrityje – 47. Daugiausia vaikų pėsčiųjų perėjose nukenčia eidami į mokyklą ar grįždami iš jos.

Didelė dalis eismo įvykių kaltės tenka patiems pėstiesiems, tačiau vis tik pagrindiniai kaltininkai – transporto priemonių vairuotojai. Viena iš pagrindinių šių įvykių priežasčių yra transporto priemonių vairuotojų saugaus arba leistino greičio nesilaikymas, neatidumas ir Kelių eismo taisyklių nesilaikymas.

Policijos pareigūnai, atsižvelgdami į tai, kad ne visi eismo dalyviai yra sąmoningi, ir laikosi Kelių eismo taisyklių reikalavimų, mėnesį laiko Kauno apskrityje, t. y. Kauno, Jonavos, Kėdainių ir Kaišiadorių miestuose ir jų rajonuose, gyvenvietėse prie avaringesnių pėsčiųjų perėjų (šalia mokyklų) darbo dienomis, priemonių plane numatytu laiku, patruliuos, rūpinsis saugiu eismu bei kontroliuos transporto priemonių greitį.

Policijos pareigūnai ragina vairuotojus nuolatos būti dėmesingais prie pėsčiųjų perėjų, neviršyti greičio bei laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų. Taip pat pėstieji turi prisiminti, kad įžengti į važiuojamąją dalį leidžiama tik po to, kai tinkamai įvertinamas atstumas iki artėjančių transporto priemonių, jų greitis, bei įsitikinama, kad tai saugu.