Apie tai trečiadienį vykusioje DELFI konferencijoje prasitarė Vilniaus meras Remigijus Šimašius. Anot jo, jau nuo rudens pažeidėjus mėgstančius trukdyti visuomeninio transporto eismą fiksuos autobusuose įtaisyti vaizdo registratoriai.

„Įdiegsime vieną labai inovatyvią priemonę, tai yra video registratoriai esantys autobusuose. Jie bus sujungti su kontrolės sistema ir blogiausiu atveju, jeigu tu užlendi prieš autobusą ir todėl jis stovi kamštyje, tada bus galima laukti meilės laiško iš policijos“, - konferencijoje sakė sostinės meras.

Anot jo, tokia priemonė pažabos ne tik viešojo transporto eismo juostas užkišančius KET pažeidėjus, bet privers pasitempti ir pačius autobusų vairuotojus.

„Labai svarbu, kad tai truputėlį drausmins ir patį viešąjį transportą, nes ne paslaptis, kad autobusų vairuotojai irgi kartais būna ne patys drausmingiausi. Ta naujovė net ir pasauliniu lygiu taip dar niekur nebuvo pritaikyta. Su programuotojų pagalba jau testuojame prototipus ir rudenį, kai visi vėl suvažiuos, kai bus Rugsėjo 1 efektas, kuris yra neišvengiamas, pristatysime žmonėms plačiai“, - tikino R. Šimašius.

Orai Vilniuje

Pamokys, kaip važiuoti žiedu

Vilniaus meras konferencijoje teigė, kad tai bus ne vienintelė naujovė ugdanti vairuotojų kultūrą ir skatinanti laikytis KET. Neseniai Vilniuje buvo pastatyti stendai, kurie taisyklingai važiuojantiems vairuotojams žarsto komplimentus. Dar praėjusių metų rugsėjo mėnesį Vilniuje buvo subraižytos geltonos sankryžos, kurios esą primena vairuotojams, kurioje zonoje nederėtų sustoti.

Anot R. Šimašiaus, toks sprendimas pasiteisino. „Nubraižius geltonus vaflius paaiškėjo, kad nemaža dalis vairuotojų, pasirodo, nemoka važiuoti per sankryžas – jie nežino, kur sustoti degant raudonai šviesai, kur praleisti kitą automobilį, ar galima įvažiuoti į sankryžą. Geltoni koriai sukūrė vizualų, labai aiškiai matomą plotą, kur sustoti nevalia“, - teigė R. Šimašius.

Jo tikinimu, panašių sprendimų sostinės gyventojai sulauks ir ateityje. Šį kartą meras nukreipė žvilgsnį į vairuotojus pažeidinėjančius KET žiedinėse sankryžose. Kaip pavyzdį jis paminėjo Olandų žiedą.

„Jeigu kas nors matėt, kaip ten (Olandų žiede – DELFI) juda automobiliai, tai vėlgi išvada, kad dalis vairuotojų nemoka važiuoti žiedu ir nukreipus tam tikra linkme, kartais švelniomis priemonėmis galima irgi nemažai pasiekti. Galbūt ne totaliai išspręsti problemą, bet gerokai ją sumažinti. Tokių dalykų bus“, - sakė R. Šimašius, tačiau kaip vairuotojai bus mokomi važiuoti žiedu konkrečiau nedetalizavo.

Džiugi žinia keiksnojantiems Antakalnio gatvę

Jau anksčiau DELFI rašė apie savivaldybės planus sutvarkyti duobėtus įvažiavimus į kiemus. Taip pat buvo skelbiama, kad per šiuos metus Vilniuje planuojama išasfaltuoti 40 kilometrų gatvių ir žvyrkelių. Kaip konferencijoje teigė R. Šimašius, tarp tvarkomų gatvių bus ir prastos būklės Antakalnio gatvė.

„Antakalnio gatvė suremontuota prieš keliolika metų, dešimt metų laikė, o dabar nebelaiko. Nuo sovietinių laikų gatvėse padaryti kanalizacijos dangčiai. Jie, beje, beveik dvigubai išbrangina kelio dangos remontą. Ten, kur nėra dangčių, sutvarkyti galima dvigubai greičiau“, - teigė jis.

R. Šimašiaus teigimu, dalis gatvės bus sutvarkyta dar šiemet, o likę darbai pagal planus turėtų būti atlikti kitais metais. Kurios gatvės Vilniuje bus remontuojamos savivaldybė žada paskelbti artimiausiu metu.

„Antakalnio gatvę sutvarkyti planuojama dviem etapais. Pirmas etapas bus šiemet, kitas etapas greičiausiai kitais metais, bet Antakalnio gatvė yra iš tų keliasdešimt gatvių, kurias tvarkysime. Kitą arba dar kitą savaitę paskelbsime sąrašą (gatvių, kurios bus tvarkomos – DELFI) ir kai kelininkai tik išeis iš kiemų, labai rimtai imsimės gatvių“, - dėl duobėtų kelių besiskundžiančius vairuotojus ramino R. Šimašius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (204)