Patikrintos bendrovių UAB „Kautra“, UAB „Merula“, UAB „Kauno autobusai“, UAB „Kafra“, UAB „Garliavos taksi“ ir UAB „Antirijus“ transporto priemonės, nustatyta keletas maršrutinių taksi trūkumų: ant transporto priemonių šonų susidėvėjusios geltonos apipavidalinimo juostos, suplyšusios langų tamsinimo plėvelės.

Kauno apskr. VPK Kauno r. PK VPS KPP pareigūnai sistemingai atlieka autobusų ir maršrutinių taksi patikrinimus. Ypatingas dėmesys atkreipiamas į transporto priemonių techninę ir estetinę būklę. Keleiviai turi būti vežami švariomis transporto priemonėmis, atsisėdus ant sėdynės rūbai neturėtų išsipurvinti. Kai kurie mikroautobusų vairuotojai sėdynių neplauna metų metais, neretai salone tvyro dyzelino, tepalo, cigarečių dūmų ar kiti dirginantys kvapai. Atkreipiamas dėmesys į vaistinėles, gesintuvus, jų galiojimo laiką, komplektaciją. Nors pažeidimai atrodo mažareikšmiai, tačiau ekstremalioje situacijoje nuo šių priemonių gali priklausyti keleivių gyvybė.

Balandžio 6-oji yra saugaus eismo diena, todėl šią savaitę ypatingas dėmesys skiriamas ne tik keleivių vežimui visuomeniniu transporto, bet ir moksleivių vežimui geltonaisiais, mokykliniais autobusais bei specialiais reisais. Akcijos metu dalyvaus Kauno rajono savivaldybės administracijos Kelių ir transporto skyriaus ir Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus specialistai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją