Šį savaitgalį – balandžio 6-ąją – jau aštuntą kartą Lietuvoje buvo minima Saugaus eismo diena. Kiekvienais metais Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai, minėdami Saugaus eismo dieną, dar kartą kreipiasi į kiekvieną visuomenės narį ragindami būti drausmingais, dėmesingais eismo dalyviais, gerbti ir saugoti ne tik save, bet ir esančius šalia.

Šiais metais, minėdami Saugaus eismo dieną, kelių policijos pareigūnai apsilankė prekybos ir pramogų centre „Molas“, kur Atvelykio proga organizuoto X Faktoriaus dalyvių koncerto metu kreipėsi į gausų būrį susirinkusiųjų ir dar kartą paragino visus būti kultūringais eismo dalyviais. Pareigūnų organizuotoje viktorinoje mielai dalyvavo tiek vaikai, tiek suaugę ir kiekvienas, teisingai atsakęs į užduotą klausimą bei žinantis Kelių eismo taisykles, gavo vertingą dovaną. Pareigūnai taip pat apsilankė ir Rokų Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje. Po Šv. Mišių parapijiečiai išgirdo vertingus policijos pareigūnų patarimus ir visiems buvo padovanoti atšvaitai.

Balandžio 5 d. Kauno rajono savivaldybės administracijos Kelių ir transporto skyriaus ir Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus Ūkio poskyrio specialistai kartu su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Kelių policijos poskyrio (toliau – Kauno apskr. VPK Kauno r. PK VPS KPP) pareigūnais taip pat atliko prevencinę akciją, skirtą Saugaus eismo dienai. Eismo dalyviams linkėta kelyje būti pakantesniems ir rūpestingesniems bei buvo raginami pagalvoti apie savo ir kitų saugumą. Akcijos metu autobusų stotelėse ir prie mokyklų patikrintose transporto priemonėse (autobusai, maršrutiniai taksi, mokykliniai autobusai) keleiviams, moksleiviams ir vairuotojams buvo dalijamos saugaus eismo priemonės: šviesą atspindinčios liemenės, atšvaitai – juostos, atšvaitai – pakabukai, skrajutės. Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė S. Katilienė mokiniams priminė, kad kiekvienas kelyje turi elgtis atsakingai ir vadovautis taisyklėmis, elgtis kelyje taip, kad paskui nebūtų gėda. Kauno apskr. VPK Kauno r. PK VPS KPP vyresn. specialistas A. Stravinskas akcentavo, kad kelyje svarbiausias yra žmogus – vairuojantis, važiuojantis ar einantis.

Didesnis dėmesys eismo dalyvių saugumui bus skiriamas ir visą balandžio mėnesį. Kauno miesto vidurinėse bei pradinėse mokyklose policijos pareigūnai organizuos saugaus elgesio pamokėles, kurių metu mokys moksleivius saugaus elgesio kelyje. O kad vaikai mokyklas pasiektų saugiai ir toliau daugiau dėmesio bus skiriama saugumui pėsčiųjų perėjose. Policijos pareigūnai mėnesį laiko Kauno apskrityje, t.y. Kauno, Jonavos, Kėdainių ir Kaišiadorių miestuose ir jų rajonuose, gyvenvietėse prie avaringesnių pėsčiųjų perėjų (šalia mokyklų) darbo dienomis patruliuos, rūpinsis saugiu eismu bei kontroliuos transporto priemonių greitį.

Policijos pareigūnai primena, kad skaudžių eismo nelaimių ir beprasmių aukų keliuose galima išvengti tik nuolatos, visus metus, laikantis Kelių eismo taisyklių ir žinoma, būnant tolerantiškiems vieni kitų atžvilgiu.