Sužeisti 89 žmonės, tarp jų – 10 nepilnamečių (5 keleiviai ir 5 pėstieji). Daugiausia įvykiuose nukentėjo pėsčiųjų – 34, daugiau nei pusė jų – 20 (arba 59 proc.) buvo sužeisti pėsčiųjų perėjose. Taip pat įvykiuose nukentėjo 32 keleiviai ir 23 vairuotojai.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 7 eismo įvykiuose: juose sužeisti 8 žmonės (4 keleiviai, 2 vairuotojai ir 2 pėstieji).

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 16 eismo įvykių daugiau, žmonių žuvo 1 daugiau, sužeista 21 daugiau.

Šiais metais, iki gruodžio 30-osios, Lietuvoje eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, žuvo 189 žmonės, t. y. 53 (arba 21,9 proc.) mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia žuvo vairuotojų – 69 ir pėsčiųjų – 68 (51 iš jų – tamsiuoju paros metu). Tarp žuvusiųjų – 136 vyrai, taip pat 7 nepilnamečiai (4 pėstieji ir 3 keleiviai).

Avariją išgyvenęs šunelis atsisveikino su žuvusia šeimininke

Šeštadienį, apie 15.30 val., Vilniaus pakraštyje, Kairėnuose, prie botanikos sodo, susidūrė maršrutinis autobusas ir automobilis „Toyota Yaris“.

Pirminiais duomenimis, moters, gimusios 1963 m., vairuojamas automobilis išlėkė į priešpriešinę eismo juostą ir kaktomuša susidūrė su autobusu, kurį irgi vairavo moteris. Smūgis buvo labai stiprus: iš lengvojo automobilio priekio beveik nieko neliko, smarkiai sudaužytas ir autobusas. Net išvirto ir į saloną nulėkė autobuso vairuotojo kabinos durys.

Lengvojo automobilio vairuotoja žuvo vietoje. Nukentėjo autobuso „Volvo 7700“ keleiviai: moteris (g. 1986 m.), vyras (g. 1979 m.) ir JAV pilietis (g. 1991 m.), kurie dėl įvairių kūno sumušimų gydomi ambulatoriškai.

„Toyota Yaris“ vairuotoja buvo prispausta, ją ištraukė ugniagesiai gelbėtojai. Greitosios pagalbos medikai konstatavo jos mirtį. Moteris važiavo su šuneliu. Jis liko gyvas, tačiau sužalotas - pažeista akis. Policininkai iškvietė veterinarą, kad pasirūpintu gyvūnėliu. Kol ugniagesiai, medikai ir policininkai dirbo avarijos vietoje, šuniukas ramiai gulėjo prie medžio, netoli savo žuvusios šeimininkės.

Skaudi avarija buvo lemtinga vairuotojos motinai

Sekmadienio vakarą, apie 22 val., Vilniuje, Savanorių pr. gale, automobilis trenkėsi į stulpą ir jį nulaužė. Mašina pakibo ant atitvarų. Automobilyje buvo prispausta moteris (gim. 1934 m.), ją vadavo ugniagesiai. Ištraukus ją iš mašinos, medikai konstatavo mirtį.

Automobiliu „Saab“ važiavo šeši žmonės: trys moterys, du vaikai ir vyras. Pirminiais duomenimis, vairuotoja (gim. 1957 m.) pasisuko pažiūrėti į vaikus ir tuo metu automobilis šonu rėžėsi į stulpą. Smūgis kliuvo keleivio pusei, kur sėdėjo vairuotojos motina. Ji žuvo.

Pirminiais duomenimis, kiti automobilyje buvę žmonės rimčiau nesužaloti. Greitoji pagalbą vieną moterį ir abu vaikus (4 mėnesių kūdikį ir septynmetį) išvežė į ligoninę apžiūrai.

Avarija sumaitojo automobilį ir smarkiai sužalojo vaikiną

Pirmadienio rytą, apie 9 val., Vilniaus pakraštyje esančioje Agrastų gatvėje tiesioje kelio atkarpoje automobilis BMW rėžėsi į medį.

Vairuotojas (gim. 1994 m.) važiavo vienas. Jei būtų buvęs keleivis, jis vargu ar būtų išgyvenęs.

Vairuotojas buvo prispaustas sumaitotame automobilyje. Ugniagesiai jį išvadavo panaudoję hidraulinę techniką. Vaikinas stipriai sužalotas, jis išvežtas į ligoninę. Atlikus kraujo tyrimą paaiškės, ar jis buvo blaivus.

Pasak įvykio vietoje dirbusių pareigūnų, automobilio salone buvo jaučiamas stiprus alkoholio kvapas, mėtėsi alaus skardinės.

Automobilis partrenkė 3 pagyvenusius pėsčiuosius

Pirmadienio vakarą, 17.44 val., policija gavo pranešimą apie nelaimę Kretingoje: Vilniaus g. automobilis BMW partrenkė tris pėsčiuosius.

Visi trys sužaloti, jie išvežti į ligoninę. Pirminiais duomenimis, dviejų iš jų būklė sunki.

„BMW 318“ vairavo greta Kretingos esančio Padvarių kaimo gyventojas Juozas (gim. 1991 m.). Vairuotojo pažymėjimą jis gavo prieš mėnesį.

Visi trys perėjoje partrenkti žmonės - garbaus amžiaus. Jie ėjo iš Žiemos sodo, kur buvo švenčiamas 80-dešimtmetis. Du iš jų (gimę 1932 ir 1943 m.) paguldyti į Kretingos ligoninės reanimacijos skyrių. Trečias sužeistasis išvežtas į ligoninę Klaipėdoje.

Partrenkta moteris ir jos aštuonmetė dukra

Trečiadienio popietę Vilniuje automobilio vairuotojas laiku nepastebėjo moters su mažamete dukra ir jas partrenkė.

Policijos pareigūnams pranešta, kad 13.32 val. ties Žirmūnų 64 namu automobiliu „Volkswagen“ važiavęs žmogus partrenkė moterį su 8 metų dukra.

Į įvykio vietą iškviesti medikai. Moteris su mergaite ėjo per gatvę pėsčiųjų perėja. Mažametė po avarijos nuvežta į Santariškių ligoninę. Pirminiais duomenimis, mergaitei sužalotos kojos, krisdama ji patyrė ir galvos traumą.

Bėgimas nuo pareigūnų Kelmėje baigėsi avarija

Gruodžio 28 d., apie 00.45 val., Kelmės mieste, Dariaus ir Girėno g., pastebėtas automobilis „Land Rover“, kurį, kaip paaiškėjo po gaudynių, vairavo neblaivus asmuo.

Telšių apksr. policijos atstovai praneša, kad automobilį vairavęs raseiniškis, jį pareigūnams stabdant, padidino greitį ir spruko.

Pareigūnai bėglį vijosi iki Kelmės rajone esančio Pagojų kaimo. Čia vairuotojas nesuvaldė automobilio ir nuvažiavo nuo kelio sankasos.

Eismo įvykio metu nukentėjo keleivis (gimęs 1993 m., gyv. Raseiniuose), kuriam VšĮ Šiaulių ligoninės priėmimo skyriuje diagnozuotas kaklo slankstelio lūžimas, dėl ko gydomas neurochirurgijos skyriuje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Per savaitę (gruodžio 23–29 d.) šalies keliuose policijos pareigūnams įkliuvo 287 neblaivūs vairuotojai, iš kurių 79 dviračių vairuotojai ir 1 vadeliotojas. Taip pat užfiksuota 13 pavojingo (chuliganiško) vairavimo atvejų, 125 atvejai, kai vairuotojai vairuodami naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis, 151 saugos diržų nenaudojimo atvejis, 156 pėsčiųjų padaryti Kelių eismo taisyklių pažeidimai, 307 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai. Per savaitę iš viso išaiškinti 2 537 Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)