Tai, kas nutiko praėjusių metų rugsėjo 4 d. Vilniaus Viršuliškių mikrorajone, galėjo baigtis gerokai blogiau, nors per eismo įvykį sužalojimus patyrusi kito automobilio vairuotoja greičiausiai tai prisimins visą gyvenimą – po smūgio į oro pagalvę ji iki šiol blogai mato su viena akimi.

Didelius dvasinius sukrėtimus ir beveik tris savaites nedarbinga buvusi nukentėjusioji stebėjosi, kad eismo įvykio kaltininkas Z. Ancypa po nelaimės jos net atsiprašė, nepasidomėjo, ar reikalinga kokia nors pagalba – atgailos žodžius ji išgirdo tik baigiantys bylos nagrinėjimui teisme, kur po ilgos pertraukos pamatė jos gyvenimą pakeitusį vairuotoją.

Kad eismo įvykį sukėlusio neblaivaus vairuotojo atgaila nėra nuoširdi, suprato ir baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Vilniaus miesto apylinkės teismas – penktadienį teisėja Julita Dabulskytė-Raizgienė paskelbė, kad anksčiau neteistam, bet dėl įvairių administracinių teisės pažeidimų ne kartą baustam Z. Ancypai turi būti skirta bauda, jos dydį nustatant kiek didesnį už galimą skirti vidurkį.

Dėl to, kad neblaivus sukėlė eismo įvykį, kurio metu kito automobilio vairuotojai buvo nesunkiai sutrikdyta sveikata, Z. Ancypai buvo skirta 30 MGL (1 129 Eur) bauda. Be to, teismas jam uždraudė 2 metus vairuoti transporto priemones.

Nukentėjusiajai iš draudimo bendrovės teismas priteisė 750 eurų neturtinės žalos atlyginimą.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjusi teisėja pažymėjo, kad ikiteisminio tyrimo metu Z. Ancypa atsisakė duoti parodymus, o apklausiamas teisme iš dalies buvo linkęs teisinti savo neteisėtus veiksmus – nors ir prie automobilio vairo sėdo neblaivus, tačiau aiškino, kad ne jis pirmas toje vietoje padarė avariją, nors ir neginčijo, tačiau stebėjosi, iš kur nukentėjusiajai galėjo padaryti nustatyti sužalojimai, nes po eismo įvykio jis jokių sužalojimų nepastebėjo.

„Tik sakydamas paskutinįjį žodį kaltinamasis atsiprašė nukentėjusiosios“, – pabrėžė teisėja.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad avarija Vilniuje, Viršuliškių g., įvyko 2015 m. rugsėjo 4 d., 21.43 val. – Z. Ancypos vairuojamas automobilis „Volvo V70“ išvažiavo iš daugiabučių namų aikštelės į Viršuliškių g. esantį kelią ir nepraleido tuo metu pagrindine eismo juosta važiavusio „VW Beetle“. Transporto priemonės susidūrė.

Nukentėjusioji moteris, vairavusi „VW Beetle“ pareigūnams pasakojo, kad tą vakarą važiavo link Jurgio Matulaičio bažnyčios, kai priešais išvydo iš daugiabučių namų kvartalo įvažiavusį „Volvo V70“.

„Automobilis išvažiavo labai greitai, net nepristabdęs, – sakė moteris. – Kai pastebėjau šį automobilį, iki jo buvo likęs apie metro atstumas, vengdama susidūrimo stabdžiau savo vairuojamą transporto priemonę ir sukau dešiniau, bet susidūrimo išvengti nepavyko – automobiliai susidūrė. Po smūgio mano automobilyje iššovė oro pagalvė – nuo smūgio į veidą pajutau, kad nematau dešiniąja akimi, ši veido pusė ėmė tirpti.“

Moteris netrukus buvo išvežta į ligoninę, vėliau jai beveik tris savaites teko gydytis patirtus sužalojimus.

Į eismo įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai nustatė, kad „Volvo V70“ vairuotojas yra neblaivus – alkotesteris parodė 1,97 prom. girtumą.

Teisme Z. Ancypa neneigė, kad prie automobilio vairo sėdo neblaivus – vyras pasakojo, kad tą vakarą buvo susitikęs su mergina, išgėrė apie 5 butelius alaus ir nutarė perstatyti savo automobilį į kitą kiemą.

„Su drauge planavome važiuoti į turgų, nutariau perstatyti automobilį, kad to nereikėtų daryti iš pat ryto ir taip daug patogiau“, – kodėl girtas sėdo prie vairo, aiškino Z. Ancypa.

Jis neslėpė, kad jautėsi apsvaigęs nuo alkoholio, tačiau tikino, jog „iš esmės savijauta buvo gera“.

„Man atrodo, kad važiavau minimaliu greičiu, privažiavęs pagrindinį kelią pristojau, apsižiūrėjau ir išvažiavau, o netrukus pajutau smūgį“, – kalbėjo Z. Ancypa, pažymėjęs, jog atvažiuojančio automobilio tiesiog nepastebėjo.

„Taip pasielgiau tikrai ne tyčia, o dėl neatsargumo, greičiausiai suvartotas alkoholio kiekis taip pat turėjo įtakos mano veiksmams, ypač dėl to, kad priėmiau neteisingą sprendimą dėl automobilio perstatymo į kitą vietą, nors tam nebuvo jokio būtinumo“, – sakė vilnietis.

Z. Ancypa tikino, kad gailisi dėl neatsakingo savo poelgio, šis eismo įvykis esą jam bus pamoka visam gyvenimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)