Neblaivūs vairuotojai pateko į 8 eismo įvykius

Kaip informuoja pareigūnai, žuvo 5 eismo dalyviai (vyrai): 1 automobilio vairuotojas, 1 motociklo vairuotojas, 1 pėsčiasis ir 2 keleiviai. Žuvusiųjų amžiaus vidurkis - 28-eri metai.

Sužeista 115 žmonių, tarp jų - 17 nepilnamečių. Įvykiuose daugiausia nukentėjo vairuotojų - 77 ir keleivių - 18, taip pat 19 pėsčiųjų.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 8 įvykiuose: juose sužeista 14 žmonių.

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 10 eismo įvykių daugiau, žmonių žuvo 2 daugiau, sužeista 32 daugiau.

Per savaitę (rugpjūčio 12-18 d.) šalies keliuose užfiksuoti 3 700 Kelių eismo taisyklių pažeidimai. Policijos pareigūnams įkliuvo 256 neblaivūs vairuotojai, tarp kurių - 47 asmenys, neturintys teisės vairuoti transporto priemones, 249 neblaivūs dviračių vairuotojai ir 5 vadeliotojai.

Šiais metais (iki rugpjūčio 19 d.) mūsų šalyje eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, žuvo 109 žmonės, t. y. 21 (arba 16,15 proc.) mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia žuvo vairuotojų – 41.

Pasiekė girtumo rekordą

Trečiadienį, apie 12 val., magistralėje Klaipėda-Kaunas pasiektas pajūrio promilių rekordas. Vilkaviškio rajono Virbalio miestelio gyventojas Nerijus V., gim. 1981 m., vairuodamas automobilį „Audi A4“, trenkėsi į automobilio „Audi 80“ galą ir iš įvykio vietos nuvažiavo. O „Audi 80“ nulėkė nuo kelio.

Avarija įvyko prie „Kilenos“ kavinės važiuojant Kauno link, maždaug 25 km nuo Klaipėdos. Netrukus policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad netoliese, šalia tilto per Miniją, stovi sudaužytas automobilis. Atvykę pareigūnai nurodytoje vietoje aptiko suniokotą bėglio „Audi A4“ ir neadekvačiai besielgiantį vairuotoją. Nerijus V. buvo itin girtas - 4,37 prom. Manoma, kad išvažiavęs iš magistralės jis norėjo pasislėpti po tiltu, tačiau patiltės nepasiekė, nes apleido jėgos.

O štai antradienio naktį, 1.53 val., Panevėžio r., kelio Panevėžys–Aristava–Sitkūnai 22,250 km, girtas (1,79 prom.) vyras (gim. 1968 m.), vairuodamas vilkiką „Renault Magnum“ su puspriekabe, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė automobilio ir nuvažiavo nuo kelio.

Eismo įvykio metu nukentėjo vairuotojas, jam Respublikinėje Panevėžio ligoninėje nustatytas galvos smegenų sutrenkimas, šonkaulių lūžimas, stuburo slankstelio lūžimas, menties lūžimas, gydomas Traumatologijos skyriuje.

Nesibaigiančios bėglių gaudynės

Vairuotojų nepaklusimas policijos reikalavimui sustoti tapo kasdienybe. Rugpjūčio 15 d. nuo pareigūnų nesėkmingai bandė pabėgti motorolerio vairuotojas.

Apie 15.45 val. Vilniaus r., Skaidiškių kaime, kelyje N. Vilnia-Pagiriai, policijos pareigūnams nestojo stabdomo motorolerio „Piaggio TEC80“ vairuotojas. Nuvažiuojančio motorolerio keleivis pareigūnams parodė nepadorų gestą. O netrukus persekiojamas bėglys atsitrenkė į policijos tarnybinį automobilį „Audi A6“, kurį vairavo uniformuotas Lietuvos kelių policijos tarnybos Specialios paskirties būrio vyriausiasis patrulis. Įvykio metu vairuotojai nenukentėjo, apgadintos abi transporto priemonės. Po susidūrimo vairuotojas ir keleivis bandė pabėgti laukais, tačiau buvo sulaikyti. Pareigūnai sulaikymo metu panaudojo specialiąsias priemones – antrankius ir dujas.

Vėlų pirmadienio vakarą Kaišiadoryse patruliavę Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai pastebėjo automobilį „Audi 80“, kurio vairuotojas, pastebėjęs policijos ekipažą, padidino greitį. Patruliai ėmė jį vytis.

Tačiau bėglys toli nenuvažiavo - sukant į dešinę, Kęstučio g., „Audi 80“ apvirto ir atsitrenkė į pastato sieną. 23.09 val. policija iškvietė ugniagesius-gelbėtojus. Jiems atvykus, automobilis šalia namo buvo apvirtęs ant šono. Nukentėjusiųjų nebuvo, gelbėtojai tik atjungė akumuliatorių. Paaiškėjo, kad automobilį vairavęs Kaišiadorių rajono gyventojas (gimęs 1997 m.) vairavo būdamas girtas (2,14 prom.). Be to, jis neturi vairuotojo pažymėjimo.

Pirmadienį, apie 9 val., sostinės Savanorių prospekte policija patikrinimui stabdė automobilį „Peugeot 407“. Vairuotojas pareigūnams nepakluso ir spruko, prasidėjo persekiojimas.

Kirtimų g. bėglių automobilis sustojo. Iš jo iššoko trys keleiviai – du vaikinai ir mergina. Vairuotojas nepasidavė – ėmė važiuoti atbulas, trenkėsi į vilkiką, pakeitė kryptį ir nudūmė į priekį. Persekiojimas tęsėsi. Prie Grigiškių bėglys pasuko į mišką ir keletą kilometrų beprotišku greičiu lėkė neasfaltuotais miško keliukais. Vairuotojas kelissyk trenkėsi į medžius, gilias duobes, automobilis buvo smarkiai apgadintas. Policija neatsiliko. Gaudynių metu iš viso buvo paleistos 8 kulkos į sprunkantį automobilį, peršauti du ratai. Net užspeistas bėglys nepakluso, bandė toliau važiuoti su peršautomis padangomis. Policijai teko panaudoti elektrošoką ir jėga vairuotoją ištempti iš automobilio. Jis buvo paguldytas ant žemės ir surakintas antrankiais. Vaikinas nieko neaiškino, tvirtino, kad labai blogai jaučiasi.

Sekmadienį, apie 22.30 val., Plungės rajone, kelyje į Platelius, šalia Beržoro kaimo stabdomas Klaipėdos kelių policijos pareigūnų nestojo automobilis „Volvo S80“.

Bėglius nusivijo policininkai. Mašina nulėkė nuo kelio. Kelis kartus vertėsi ir trenkėsi į kelmus bei medžius. Vienas jaunuolis iškrito iš mašinos, o vairuotoją ištraukė ugniagesiai-gelbėtojai. Alytaus gyventojui Svajūnui, gim. 1982 m., diagnozuotas pakauškaulio ir smilkinkaulio lūžiai. Keleivis Aurimas, gim. 1995 m., atsipirko sumušimais.

Per neatidumą – skaudžios avarijos

Skaudi nelaimė įvyko Mažeikiuose. Antradienį 13.08 val. Algirdo ir Skuodo gatvių sankryžoje 21 metų jaunuolis, vairuodamas automobilį „Opel Astra“ ir važiuodamas šalutiniu keliu, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio sunkvežimio „Mercedes Benz Atego“, kurį vairavo 55 metų vyras ir su šiuo automobiliu susidūrė.

Prireikė ugniagesių-gelbėtojų pagalbos. Jiems atvykus, automobilyje „Opel Astra“ buvo prispaustas vairuotojas, be sąmonės, kvėpavo. Panaudojus gelbėjimo įrangą, jaunuolis (g. 1995 m.) išlaisvintas, užkeltas ant neštuvų ir perduotas medikams. Automobilio „Mercedes Benz Atego“ vairuotojas nenukentėjo.

Sekmadienį Kauno r., kelyje Domeikava-Vandžiogala, susidūrė du automobiliai. Avarijos metu sužaloti 5 žmonės, vienas iš jų – 13-metis. Pranešimas gautas 11.06 val. Policijos darbuotojai patvirtino, kad kaktomuša susidūrus „Audi“ ir „VW Sharan“ automobiliams, buvo sužaloti 5 žmonės, vienas iš jų -13-os metų. Visi išvežti į ligoninę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)