Abi sankryžos yra prie pat gyvenamų vietovių. Eismo intensyvumas rekonstruojamuose kelio ruožuose yra didesnis kaip 20 tūkst. automobilių per parą, iš jų apie penktadalį sudaro sunkusis transportas. Per pastaruosius 4 metus Moluvėnų sankryžoje (21,1–23,1 km kelio A1 ruože) registruoti 6 eismo įvykiai, kuriuose 3 žmonės žuvo, 3 buvo sužeisti. Žiežmarių sankryžoje (61,5–64,5 km kelio A1 ruože) registruoti 5 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti 7 žmonės. Šiose vietose įrengtos dviejų lygių sankryžos padės išvengti eismo nelaimių.

Ties Moluvėnų sankryža už kelių šimtų metrų vienoje kelio pusėje yra apgyvendinti kolektyviniai sodai, kitoje pusėje – Moluvėnų gyvenvietė. Eismo saugai gerinti rekonstruojamame kelio ruože įrengta dviejų lygių sankryža ir tunelinis viadukas, nutiesti jungiamieji keliai, pastatytos triukšmą slopinančios užtvaros, neliko apsisukimo per skiriamąją juostą.

Prie Žiežmarių į magistralę Vilnius–Kaunas iš abiejų pusių viename lygyje įsijungia rajoniniai keliai: iš vienos pusės – kelias Kaišiadorys–Stasiūnai–Triliškės, iš kitos – kelias Žiežmariai–Nemaitonys–Stakliškės. Atsižvelgiant į tai, kad abiejose magistralės pusėse yra autobusų stotelės, šiame magistralės ruože įrengta dviejų lygių sankryža ir tunelinis viadukas, pastatytas modernus pėsčiųjų viadukas, nutiesti jungiamieji keliai, pastatytos triukšmą slopinančios užtvaros, panaikintas apsisukimas per skiriamąją juostą. Be to, miškingame ruože abipus kelio įrengtos apie kilometro ilgio apsauginės tinklo tvoros nuo žvėrių.

Abiejų sankryžų rekonstrukcija kainavo apie 12,6 mln. eurų. Vadovaujantis 2016 m. rugsėjo 13 d. pasirašyta iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamo projekto Nr. 06.1.1-TID-V-501-01-0005 „Eismo saugos ir aplinkosaugos priemonių diegimas 2014–2020 m. TEN-T keliuose. I etapas“ sutartimi, apie 85 proc. tinkamomis išlaidomis pripažintų atliktų darbų vertės bus finansuojama Europos Sąjungos fondų lėšomis.

Moluvėnų ir Žiežmarių sankryžų rekonstrukcijos darbai baigti rangos sutartyje numatytais terminais. 2016 m. lapkričio 4 d. pasirašyti abiejų sankryžų Rangovo užbaigtų statybos darbų perdavimo užsakovui aktai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)