Pirminiais duomenimis, neblaivūs vairuotojai dalyvavo 5 įvykiuose. Jų metu sužeisti 9 žmonės.

Lyginant šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų tos pačios savaitės statistika, pirminiais duomenimis, įvyko 37 eismo įvykiais daugiau, žmonių žuvo 4 mažiau, sužeista 41 daugiau.

Per savaitę policijos pareigūnai pradėjo 103 ikiteisminius tyrimus dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Šiais metais (iki spalio 13 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 145 žmonės, t. y. 4 žmonėmis arba 2,8 proc. daugiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Tarp žuvusiųjų: 65 vairuotojai (9 motociklų ir 3 mopedų), 41 pėsčiasis (iš jų 20 – tamsiuoju paros metu), 30 keleivių, 9 dviračių vairuotojai.

Savaitės eismo įvykiai

Spalio 6 d., penktadienį, apie 23 val. magistralėje Vilnius-Kaunas-Klaipėda, prie Grigiškių, greta degalinės EMSI, vertėsi automobilis „Audi 80“.

Automobilis trenkėsi į priešingų krypčių eismo juostas skiriančius atitvarus, vertėsi, apsisuko į priešingą pusę ir sustojo skiriamojoje juostoje.

Keleivį greitoji pagalba išvežė į ligoninę. Jaunam vyrui, vairavusiam „Audi“, medikai po apžiūros perdavė vairuotoją policininkams. Iš jo vairuotojo pažymėjimas atimtas jau anksčiau. Dabar jam nustatytas 2,29 prom. girtumas. Iš avarijos vietos pareigūnai jį išvežė į Priklausomybės ligų centrą kraujo tyrimui. Bus pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Spalio 7 d., šeštadienio vakarą, į avariją kelyje Varėna-Druskininkai susidūrė 3 automobiliai, viename jų buvo prispaustas žmogus.

Medikai į ligoninę išvežė 6-7 žmones, su jais buvo ir kūdikis. Ugniagesių duomenimis, avarija įvyko apie 18-tą valandą vakaro. Liudininkų duomenimis, susidūrė „Volvo“, „Toyota“ ir „Hyundai“ automobiliai.

DELFI skaitytojų žiniomis, automobilio „Volvo“ nesuvaldęs vairuotojas yra avarijos kaltininkas. Po avarijos „Volvo“ vairuotojui nustatytas 1,58 prom. girtumas.

Spalio 8 d., sekmadienį, apie 11 val. šalia Šv. Onos bažnyčios įvyko avarija – automobilio vairuotojas perėjoje sužalojo du žmones. Įtariama, kad visureigio „Brabus“ vairuotojas per lietų laiku nespėjo sustabdyti automobilio ir sužalojo perėja ėjusią septyniolikmetę ir jos septynerių metų seserį. Pirminiais duomenimis, automobilio vairuotojas blaivus. Mergaitės išvežtos į ligoninę.

Spalio 8 d., sekmadienį, apie 14.25 val. kelyje Alytus-Simnas-Kalvarija BMW kaktomuša susidūrė su „VW Passat“. Dėl jauno vairuotojo skrydžio priešpriešinėje eismo juostoje nukentėjo net 5 žmonės. Vienas jų paguldytas į ligoninę.

Vėlyvą antradienio vakarą portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pranešė apie avariją visai šalia Kauno, kurios metu kaktomuša susidūrė BMW ir „Toyota“.

Medikų duomenimis, nukentėjo abiejų automobilių vairuotojai. Ugniagesiams gelbėtojams teko juos išvaduoti iš suniokotų transporto priemonių nuolaužų.

Spalio 11 d., trečiadienį, apie 11 val. Klaipėdoje, Mokyklos g. ant viaduko susidūrė 3 automobiliai.

Policijos duomenimis, avarija įvyko, kai automobilio „Citroen“ vairuotojas neatsižvelgė į tai, kad kelio danga šlapia, kliudė mikroautobusą „VW Transporter“, išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su „Ford Focus“.

Į ligoninę buvo išvežti trys žmonės: „Citroen“ vairuotojas ir keleivė bei „Ford“ automobilyje buvusi moteris. Kiek po 14 val. policija gavo pranešimą iš ligoninės, kad „Citroen“ vairuotojas (maždaug 50 metų) mirė.

Spalio 11 d. apie 23 val. Šilalėje, S. Dariaus ir S. Girėno g., Šilalės rajono policijos komisariato pareigūnai pastebėjo dideliu greičiu važiuojantį automobilį „BMW 528“.

Pareigūnų stabdomas automobilis „BMW 528“ nestojo ir padidinęs greitį nuvažiavo miesto kryptimi. Pareigūnų persekiojamas BMW vairuotojas staiga pasuko į Šilalėje, esančią D. Poškos g. Važiuodamas dideliu greičiu nesuvaldė automobilio ir atsitrenkė į šalikelėje stovėjusius penkis automobilius.

Įvykio metu sudaužytos 6 transporto priemonės (nestojęs „BMW 528“ ir dar penki automobiliai, stovėję D. Poškos g. šalikelėje - „Renault Megane“, „Peugeot 307“, du „VW Passat“ ir „Toyota“). Automobilių nuolaužos pabiro ir eksploataciniai skysčiai išsitaškė 500 kvadratinių metrų plote.BMW vairuotojas, gim. 1989 m., gyv. Šilalėje, buvo blaivus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)