Palyginti su 2015 m. tuo pačiu laikotarpiu Lietuvos keliuose žuvo 12 žmonių mažiau (2015 m. žuvo 21 žmogus), bet įvykio 3 eismo įvykiais daugiau ir dviem sužeistaisiais daugiau.

Galima išskirti ir pagrindines eismo įvykių priežastis: 6 pėstieji žuvo tamsiu paros metu. Visi jie nesinešė šviesą atspindinčių priemonių. Tiesa, vieno žuvusiojo rankinėje buvo rasti net trys atšvaitai. Todėl dar kartą reikėtų priminti, kad taisyklingai pritvirtintas atšvaitas tamsiu paros metu yra būtinas.

Vairuotojus pražudė galimai pasirinktas nesaugus greitis (vienas vairuotojas žuvo nuvažiavęs nuo kelio, kitas – norėdamas aplenkti kitą automobilį, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su priešais atvažiuojančiu automobiliu).

Preliminariais duomenimis, 3 žmones pražudė girti vairuotojai.

Derėtų pastebėti ir tai, kad šių metų sausis, džiuginęs žiemos mylėtojus, taip pat prisidėjo prie eismo įvykių statistikos. Esant sudėtingoms oro sąlygoms, spaudžiant šaltukui, vairuotojai geriau įvertina kelio dangą ir vairavimo galimybes – pasirenka saugesnį greitį.

Vasario mėn. meteorologai neprognozuoja didelių šalčių, tačiau važiavimo sąlygos nebus geresnės nei sausio mėn. Galbūt net atvirkščiai – temperatūrai svyruojant nuo lengvai minusinės iki pliusinės, vairuoti dar sudėtingiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją