„Verslas vis aktyviau naudojasi elektroninėmis atsiskaitymo priemonėmis. Operacijų skaičius kortelėmis ūgtelėjo ir Lietuvoje, ir užsienyje, tačiau pastarasis augimas buvo spartesnis. Tai įrodo, jog atsiskaitymai už paslaugas ar prekes užsienyje patogus verslo komandiruočių metu“, – sako Darius Jasinskis, „Danske“ banko Produktų valdymo departamento direktorius.

Verslo klientai užsienio šalyse mokėjimo kortelėmis atsiskaito vis dažniau – per pirmus penkis praėjusių metų mėnesius operacijų skaičius svetur sudarė 37 proc., o šiemet siekia 41 proc. visų operacijų.

Pasak Dariaus Jasinskio, didėja ir banko kortelių apyvarta užsienyje – 2012 m. sausio–gegužės mėnesiais ji sudarė 63 proc. visos verslo klientų kortelių apyvartos, praėjusiais metais ši dalis buvo mažesnė (60 proc.).

Lietuvos bankų asociacijos balandžio mėn. duomenimis, daugiausiai debetinių verslo kortelių buvo išdavęs SEB bankas – beveik 40 tūkst. Iš viso asociacijai priklausantys bankai debetinių verslo kortelių išdavė per 74 tūkst. Kreditinių verslo kortelių išduoda perpus mažiau – 35,6 tūkst., pusę jų – su „Swedbank” logotipu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją