Didžiausios šalies sanatorijos direktorius medicinai, fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojas Arvydas Balčius pasakojo, kad Druskininkus bei Birštoną savaitgaliais aplanko nemažai studentų, jaunų šeimų.

„Dažniausiai atvyksta vyras su žmona, šeima su vaikais. Poros dažniau renkasi savaitgalio programas, o pavieniai asmenys į sanatorijas atvyksta rečiau. Pagrindinė žmonių grupė, kuriuos matome kasdien, tai yra 40-60 metų asmenys. Tačiau savaitgalį pas mus karaliauja tie, kurie turi mažiau sveikatos problemų, tačiau nori pailsėti, atsigauti, pasigydyti profilaktiškai. Sulaukiame ir nemažai studentų, porų su mažais vaikais, tačiau jie apsistoja dvi-keturias dienas. Atgauna jėgas ir toliau tęsia darbus“, - pasakojo A. Balčius.

Psichologai vieningai tvirtina, kad pramogos drauge sutvirtina santykius. Porų, siekiančių rasti aukso viduriuką, tikslas yra pasiekti, kad abu partneriai būtų patenkinti vienas kitam skiriamo laiko kiekiu, tačiau šiais laikais, kai didžiąją savaitės dienų laiko dalį suryja darbas ofise iki išnaktų ar sėdėjimas prie knygų, savaitgalis tokiu atveju tampa vienintele išeitimi porai pabūti drauge.

Druskininkai yra giliausias tradicijas mūsų šalyje turintis sveikatingumo kurortas, o Birštone nuovargį greitai pašalins atpalaiduojamosios procedūros ir gurkšnis mineralinio vandens. Čia įsikūrę SPA centrai gydymui naudoja medicininį natūralų purvą ir iš žemės trykštantį mineralinį vandenį. Tačiau jaunesni lankytojai neretai renkasi labiau egzotiškas procedūras.

„Tuo metu vyresni žmonės jau turi daugiau skundų, jų bėdos labiau įsisenėjusios, tad jie apsistoja ilgesniam laikui, renkasi sudėtines programas, gydomuosius kompleksus“, - vardijo A. Balčius.

Jo vadovaujamos sanatorijos gydyklose siūloma daugiau kaip 100 įvairių gydomųjų mineralinio vandens, gydomojo juodojo ir baltojo purvo, kineziterapijos, fizioterapijos, psichoterapijos procedūrų, įvairūs masažai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją