Priklausomai nuo savijautos, masažas gali būti atliktas kelis kartus per savaitę, tiesa, svarbu žinoti, kokį geriausia pasirinkti ryte ar, pavyzdžiui, pasibaigus darbo dienai.

Ramina nervų sistemą

Pasak AZIA SPA Rytų masažo namuose dirbančios Tailando meistrės Air, geras viso kūno masažas atpalaiduoja ir nuramina, suteikia jėgų ir padeda pasijusti geriau po sunkios darbo dienos. Patiriantiems pastovų fizinį krūvį, daug sportuojantiems žmonėms tinka giliųjų audinių, stimuliuojantys masažai. Patiriantiems stresą, kankinamiems nemigos tinka atpalaiduojantys, švelnūs masažai su aliejais.

Neretai dailiosios lyties atstovės, norėdamos išlaikyti nepriekaištingas kūno formas renkasi liekninančius, stangriančius masažus. Tradicinis Tailando masažas, atliekamas kaip pasyvi joga, tinka ne visiems, tačiau turi daugelį teigiamų efektų: padidina lankstumą, sumažina skausmus ir raumenų tempimus, pagerina kraujotaką, taip pat atpalaiduoja, ramina nervų sistemą.

Gelbsti žolelės, aliejai

Masažui papildomai panaudojus įvairias priemones, pavyzdžiui, natūralias žoleles, tailandietišką balzamą, medų, šokoladą, tikmedžio kaltuką, galima pasiekti dar stipresnį ir gilesnį masažo poveikį.

Eterinio aliejaus aromatas suteikia papildomos naudos: atpalaiduoja įtemptus raumenis ar juos tonizuoja, šalina nemigą, švelnina stresą, suteikia dvasinių ir fizinių jėgų, gerina daugelio organizmo sistemų funkcionavimą ir atgaivina kūną, dvasią ir protą.

Priklausomai nuo jo rūšies, masažą galima atlikti kelis kartus per savaitę ar dvi. Švelnūs, atpalaiduojantys  gali būti daromi kelis kartus per savaitę, stipresni, raumenis tonizuojantys ar Tailando masažai atliekami su tam tikra pertrauka, priklausomai nuo žmogaus būsenos ir poreikio.

Masažą lengviausia išsirinkti pagal tos dienos poreikius, būseną bei pomėgius. Pasak pašnekovės, pirmiausia reikėtų apsispręsti, ar norisi viso kūno masažo ar tik tam tikros atskiros srities (nugaros, pėdų, galvos). Po to: ar norisi švelnaus, atpalaiduojančio ar stipresnio, tonizuojančio masažo. Galiausiai, nuspręskite, ar pasirinksite sausą masažą ar su aliejais, o galbūt su papildomomis priemonėmis – žolelių ryšulėliais, karštais akmenimis, natūraliu medumi, šokoladu ar specialiais kaltukai.
masažas

Ypač svarbu tinkamai pasirinkti masažo meistrą. Kiekvienas iš jų pasižymi savo atlikimo technika. Tailando meistrės atlieka tradicinius tailandietiškus masažus, refleksologinius pėdų masažus, taškinius nugaros, galvos, veido masažus. Lietuvės meistrės gerai atlieka klasikinius, atpalaiduojančius, sportinius, giluminius, liekninančius masažus. Taip pat svarbu, kaip pavyksta bendrauti su meistru. Geriausia tiesiog pabandyti pas kelis masažo meistrus ir tokiu būdu atsirinkti sau tinkamą.

Masažai naudingi ir besilaukiančioms

Besilaukiančios moterys turėtų žinoti: joms taip pat gali būti atliekami masažai. Tiesa, tai neturėtų būti stiprūs, tonizuojantys ar tuo labiau tailandietiški masažai. Taip pat jo metu nepatartina naudoti stipraus, aitraus kvapo aromaterapinius aliejus. Nėščiosioms tinkami atpalaiduojantys viso kūno masažai arba segmentiniai pėdų, kojų, pečių, galvos ir veido masažai. Pastarieji padeda atsipalaiduoti, sumažinti skausmą nugaros srityje.

Svarbus paros laikas

Besirenkant masažą vertėtų atkreipti dėmesį ir į paros laiką. Ryte geriau daryti stipresnius, tonizuojančius, stimuliuojančius masažus, suteiksiančius jėgų ir energijos būsimai darbo dienai. Labai efektyvu ryte daryti Tailando masažą, kadangi jis ne tik gerai pramankština visą kūną, bet ir pagerina kraujotaką, medžiagų apytaką, suteikia energijos. Vakare geriau pasirinkti atpailaiduojančius, švelnius masažus, kurie mažina stresą bei nuovargį po visos dienos bei padeda lengvai užmigti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)