Lietuvos miestų – Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Mažeikių, Panevėžio, Plungės, Šiaulių ir Vilniaus – gatvėse rieda rinkimų autobusai ir troleibusai, skelbiantys apie 2019 m. gegužės mėnesį vyksiančius rinkimus ir referendumus.

Taip pat, Katedros aikštėje, Vilniuje, buvo pastatytas raidžių statinys „#AšBalsuosiu". Prie jo rinkėjai gali įsiamžinti ir prisijungti prie VRK organizuojamos pilietinės akcijos „Aš balsuosiu".

Vyriausioji rinkimų komisija kviečia visus Lietuvos Respublikos gyventojus ir svečius fotografuotis su rinkimų autobusais ir troleibusais bei raidžių statiniu „#AšBalsuosiu", taip išreiškiant savo apsisprendimą dalyvauti 2019 m. gegužės 12 d. ir 26 d. vyksiančiuose rinkimuose bei referendumuose.

Lietuvos Respublikos gyventojai ir svečiai, norintys dalyvauti VRK pilietinėje akcijoje „Aš balsuosiu", turi nusifotografuoti su rinkimų autobusu, troleibusu arba raidžių statiniu „#AšBalsuosiu" ir šią nuotrauką įkelti į socialinius tinklus su grotažyme (hashtag) ,,#AšBalsuosiu". Turi būti nustatyta, kad nuotraukos yra matoma viešai.

Kiekvieną savaitę iki rinkimų dienos, VRK atsitiktine tvarka atrinktiems nuotraukų autoriams, nusifotografavusiems su rinkimų autobusu, troleibusu arba raidžių statinių „#AšBalsuosiu", įteiks VRK atminimo dovanėles ir pirmininko padėkas.

Informacija apie pilietinės akcijos „Aš balsuosiu" savaitės prizo laimėtojus bus skelbiama VRK paskyroje socialiniame tinkle „Facebook".

Tavo balsas turi būti išgirstas!