„Visiškai normalu, kad nėštumo metu didėjant svoriui, kūnas tampa ne toks grakštus ir tvirtas. Gimus mažyliui, labai svarbu vėl atgauti fizines jėgas ir pasitikėjimą savimi – kuo geriau jausitės ir būsite stipresnė, tuo lengviau bus prižiūrėti kūdikį. O geriausias būdas sustiprėti yra mankšta“, – teigė sveikatingumo ir sporto klubo „G7 Sportas“ trenerė ir kineziterapeutė Agne Samienė.

Anot jos, mankštinantis ne tik atgaunamos ankstesnės kūno linijos, bet ir išvengiama kai kurių pogimdyminių komplikacijų: susitvarko žarnyno veikla, greičiau susitraukia gimda, dėl to sumažėja kraujingų išskyrų kiekis, sustiprėja tarpvietės raumenys (jie neleidžia gimdai pasislinkti žemyn).

A. Samienė rekomenduoja jau pirmosiomis dienomis po gimdymo pradėti po truputį mankštintis. Jokiu būdu nepersivalgyti. Taip, specialistės teigimu, per pusę metų galima netekti priaugtų nereikalingų kilogramų.

Rekomenduojami pratimai

Rimtesnius pratimus kineziterapeutė rekomenduoja pradėti praėjus 2 mėnesiams po gimdymo. Tačiau tai dar priklauso nuo pačios gimdyvės savijautos.

„Vienas iš pirmųjų pratimų, kuriuos galima išbandyti namuose – dubens raumenų mankšta. Tai paprasčiausias raumenų sutraukimas. Šis judesys yra visų dubens raumenų pratimų pagrindas. Taip mankštinantis dubens raumenys visiškai atgaus buvusią formą ir jėgą po 2–6 mėnesių. Tačiau pasiekusi savo tikslą, nesustokite ir toliau kiekvieną dieną skirkite laiko kokybiškai dubens raumenų mankštai – tai padės „nesuglebti“ visą likusį gyvenimą“, – kalbėjo A. Samienė.

Pasak jos, kai kurios mamos nuogąstauja, kad treniruotės po gimdymo joms bus per sunkios. Tačiau fizinių pratimų krūvius reikia didinti pamažu: pradinėse treniruotėse taikoma lengva mankšta ir kineziterapija, taip pat įtraukiami Kėgelio pratimai, o vėliau turėtų būti atliekami aerobikos pratimai ir taip treniruotė intensyvės.

Anot A. Samienės, sportuoti galima ir kartu su kūdikiais: „Prieš keletą metų, kai pati buvau neseniai pagimdžiusi dukrelę, galvojau, kaip galėčiau sportuoti, atgauti turėtas figūros linijas ir tuo pačiu nepalikti vaikelio. Tuomet kilo mintis, kad galima sportuoti kartu su mažyliu. Dabar ši idėja sėkmingai įgyvendinta sveikatingumo klube. Mamytės čia sportuoja, stiprina ryšį su mažyliu ir susidraugauja su kitomis mamomis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją