Pastebėta, kad PMS labiausiai vargina 30-40 metų moteris. Deja, dažnai ypač vyrai šio sindromo nelaiko rimtu sutrikimu, greičiau niekuo nepaaiškinamu nuotaikos svyravimu, todėl PMS neretai tampa poros konfliktų priežastimi.

PMS simptomai moterį dažniausiai užklumpa ciklo viduryje, iš karto po ovuliacijos – likus 1-2 savaitėms iki mėnesinių pradžios. Negalavimai baigiasi prasidėjus mėnesinėms, bet gali tęstis ir tuomet, kai moteris dar kraujuoja. Ne veltui gražuolės ir modeliai svarbias savo gyvenimo fotosesijas susiplanuoja pirmoje mėnesinių ciklo pusėje.

Be to, dažniausiai moterys į gydytojus, psichoterapeutus, astrologus ir burtininkus kreipiasi prieš pat mėnesines, 21-28 ciklo dienomis.

Manoma, taip yra dėl to, kad būtent tokiu metu padidėja moterų jautrumas, nerimas, sumažėja savikontrolė. Kaltas PMS. Teisės istorijoje yra buvę atvejų, kad nusikaltimą padariusioms moterims PMS buvo laikomas lengvinančia aplinkybe.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją