Naujame tyrime Kanados McGill universiteto mokslininkai nustatė, kad žmonės, kurie ėmė lankyti argentinietiško tango pamokas, žymiai geriau pasirodė kognityviniuose testuose, pagerėjo jų pusiausvyra, laikysena ir motorika palyginus su grupe, kurie, užuot šokę, vaikščiojo.

Kaip pasinaudoti šiomis žiniomis: skirkite vieną dieną per savaitę išmokti kažką naujo, kas jums būtų tiek fizinis, tiek protinis iššūkis. Užsirašykite į tai či, zumbos klases. Tam nereikės skirti labai daug laiko. Tango studijoje dalyviai šoko vos dvi valandas per savaitę.

Ir dar vienas dalykas. Judėjimas yra naudingas pats savaime. Ankstesniame tyrime mokslininkai nustatė, kad kai žmonės su nežymia silpnaprotyste dalyvavo aerobiniuose užsiėmimuose nuo 45 iki 60 minučių keturias dienas per savaitę, jiems pagerėjo mąstymo greitis ir atmintis, lyginant su kontroline grupe, kuri nesportavo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją