„Šiandien nutariau pakeisti dienotvarkę ir ilgiau miegoti, nes per pastarąsias išeigines neišsimiegojau. Pereinant prie bet kokios dietos ar intensyviai sportuojant, būtinas poilsis ir geras gilus miegas. Todėl šį rytą užuot bėgiojusi, nuspaudžiau žadintuvą ir pusantros valandos ilgiau pamiegojau. Vietoje kroso parke pabėgiojau sporto salėje per pietus.

Dar vienas žaliavalgystės pliusas – per pietų pertrauką galima kažką nuveikti, o vaisius suvalgyti prie darbo stalo. Žinoma, viskas priklauso nuo motyvacijos ir entuziazmo, o šito gero turiu į valias. Be to, buvo labai įdomu pažiūrėti, kas pasikeitė per porą mėnesių, kol nevaikščiojau į sporto salę, bėgiojau parke ir pradėjau žaliavalgystės eksperimentą.

Viena – puiki savijauta, kas kita – prietaisų parodymai. Anksčiau bėgiodavau daugiausiai ant bėgtakio, todėl dabar irgi nusprendžiau grįžti prie šito prietaiso. Prieš porą mėnesių sporto salėje 30 – 45 min. bėgiodavau, atlikdavau pratimus pilvo raumenims ir tempimo pratimus. Anksčiau bėgtakio greitumą didindavau palaipsniui, o šiandien greitį didinau greičiau. Rezultatai griauna mitus apie baltymų, energijos ir pan. stygių.

Dar kartą pabrėžiu – niekam nieko neįrodau, nedemonstruoju, nenoriu įtikinėti. Aš – 100 proc. praktikė, dabar su mano kūnu ir protu vykstančios permainos – man geriausi žaliavalgystės įrodymai. O jums?
Pabėgiojus, kaip visada, nesinorėjo valgyti, bet reikia, kad neišsektų jėgos. Mano pietūs – du obuoliai, keturi nedideli bananai. Vėliau – dar vienas bananas, kai pajutau nuovargį.

Puiki diena, tokių ne tiek jau daug buvo – be energijos ir nuotaikos svyravimų. Minčių apie termiškai apdorotą maistą visiškai nėra.
Atlikau patikrinimą parduotuvėse ir kavinių regionuose – negalvojau apie tai, kaip viskas skanu. Primena, kaip buvo su mėsa. Šiaip nebepamenu, ar buvo sunku atsisakyti mėsos (jau 10 metų praėjo). Viena žinau – absoliučiai nepamenu mėsos skonio, todėl niekada jos nenoriu. Panašiai jaučiuosi, galvodama apie termiškai apdorotą maistą – tarsi būčiau pamiršusi jo skonį. Žinoma, dar anksti spręsti, tik kaip paaiškinti abejingumą? Valios jėga?

Vakarienė

Šiandienos receptas – mano mėgstamos salotos. Jos buvo labai skanios ir sočios – vietoje pusės avokado įpjausčiau visą ir įbėriau anakardžių. Deserto nesinorėjo. Gal ankstesnės salotos nebuvo sočios, todėl po jų dar ko nors norėdavosi. Eksperimentas tęsiasi.

Salotos

Špinatai
Salotos
Svogūnų laiškai
Salierų stiebai
Pomidorai
Agurkai
10 – 15 Anakardžių
Avokadas
Pusės citrinos sultys
Šaukštelis medaus
Aitriosios paprikos miltelių
Druskos

Nenurodau ingredientų kiekio – dėkite pagal skonį. Svarbiausia – produktų, aromatų ir skonio pojūčių derinys. Salotas užpilkite citrinos sultimis su medumi ir aitriąja paprika.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją