Primename, kad skaitytoja Olesia (Latvijos gyventoja) nusprendė išbandyti, ką reiškia žaliavalgystė. 30 dienų ji kasdien rašys dienoraštį apie žaliavalgystės poveikį savijautai ir mąstymui.

Pusryčiai. Vaisių salotos – trys maži bananai, kriaušė ir kivis. Vienas iš mano mėgstamiausių derinių.

Antri pusryčiai. Du bananai, greipfrutas ir kelios didelės datulės.

Vietoje sporto gaminau obuolių pyragą. Receptas – ne iš lengviausių, reikia laiko, bet šiandien jo turiu į valias. Po pyrago – pyragėliai. Švęsti tai švęsti. Obuolių pyragą bus galima valgyti tik vakare, tad dabar – bulvytės, o prie jų – koktelis iš kavos be kofeino, migdolų pieno ir trupučio kakavos.

Moralinė savijauta pagerėjo. Jei ėmėte abejoti eksperimentu, palepinkite save. Nebegalvokite apie produktų derinimą, suvalgykite, kas ateis į galvą, didelį kiekį, kol negera pasidarys, ir mintys apie virtą maistą išgaruos.

Pietų šiandien nevalgiau – sukrimtau desertą.

Fizinė savijauta prastoka. Arba vakar persistengiau sportuodama, arba tai vienas iš šalutinių poveikių, organizmui valantis nuo šlakų, vadinamoji krizė. Pereiti prie žaliavalgystės reikia palaipsniui, ypač jei valgėte mėsą bent tris kartus per savaitę. Organizmas ima gauti daugiau vitaminų, maistingų medžiagų, tvirtėja ir prasideda valymasis nuo šlakų ir toksinų.

Valantis organizmui, gali būti silpna, skaudėti galvą, pasireikšti peršalimo simptomai, gali pykinti, išberti, galite jaustis dirglūs, nervingi. Stenkitės daugiau miegoti, ilsėtis ir leiskite organizmui baigti tai, ką pradėjote. Gerkite vandens, greičiau išsivalysite.

Pereinant prie žaliavalgystės, galite stipriai sulysti. Nepanikuokite, tai normalu. Svoris gali mažėti 6 – 12 mėnesių. Nepamirškite derinti nekaloringų salotų su kaloringais vaisiais.

Pavakariams – trys dideli mandarinai.

Vakarienė

Salotos – žalumynai, pomidorai, agurkai, alyvuogės, saulėgrąžos ir truputis anakardžių. Desertui – obuolių pyragas.

Nepaisant į chaotiškus produktų derinius, skrandis ramus, pilvas neišpūstas, nejaučiu sunkumo. Džiugu.

Apibendrinant pasakysiu, kad fizinė savijauta ne pati geriausia, bet protas aiškus, daug skaičiau ir rašiau. Mintys apie duoną nebesisuka, tačiau organizmas reaguoja į kvapus. Tačiau tai – laiko ir treniravimosi klausimas. Nuotaika gana gera, gal kiek sudirgusi jaučiuosi.

Būkite sveiki!

Obuolių pyragas

5 vidutinio didumo obuoliai
Stiklinė mirkytų migdolų
Stiklinė sausų migdolų
3/4 graikinių riešutų
2 stiklinės mirkytų datulių
1 citrina
3 apelsinai
šaukštelis cinamono

Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais. Citriną ir apelsinus išspauskite, į sultis įberkite cinamono. 3 – 5 valandoms užmarinuokite obuolius sultyse. Pagrindui – malti riešutai ir stiklinė datulių. Išklokite mase skardą ir įdėkite į šaldytuvą.

Nupilkite marinatą nuo obuolių. Dalį pamarinuotų obuolių (maždaug trečdalį) sutrinkite ir sumaišykite su likusiomis. Uždėkite masę ant pagrindo ir mažiausiai valandą palaikykite šaldytuve.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)