In ir Jang svarba

Daugiau nei 5000 metų rytų pasaulis vadovavosi In ir Jang principais aiškindamas, kaip veikia kūno organai bei cirkuliuoja jo emocinė energija. Nors ši koncepcija taikoma viskam Visatoje, medicinoje In išreiškia negatyvius ir silpnus kūno aspektus, o Jang atstovauja teigiamus ir stiprius bruožus.

Kinai tiki, kad kūnas gali būti skaidomas tik į In ir Jang. Viršutinė kūno pusė yra laikoma Jang, o apatinė – In. Todėl veidas patenka į pozityvią dalį. Skaitant veidą, kairė jo pusė laikoma In (vyriška), o dešinė Jang (moteriška).

Kaip organai siejami su veidu – kakta ir viršutinė nosies dalis

Kinų medicina nurodo, kad veidas gali paaiškinti žmogaus energiją, tiek fizinę, tiek psichologinę, ar emocinę. Ši kūno dalis dar skaidoma į tris segmentus, vadinamus gyvybiniais taškais. Šie taškai – tai kakta, veido vidurys ir apatinis veidas. Kiekvienas jų paaiškina nervų, kraujo apytakos ir virškinimo sistemos funkcionavimą, o „veido zonos“ atspindi vidaus organus.

Viršutinė galvos pusė kontroliuoja žarnyną ir šlapimo pūslę. Kairė pusė atsakinga už didžiąsias žarnas, o mažesnių būklę galima įvertinti žiūrint į kaktą. Didžioji žarna parodo bendrą žarnyno būklę, o mažosios gali rodyti netgi vidurių pūtimo, odos ar nervinės sistemos sutrikimus. Bet kokios problemos su šlapimo pūsle pasimato pačiame galvos viršuje.

Nosies viršutinė dalis ir antakiai taip pat rodo nervų sistemos būklę. Blužnies, kuri užima centrinę vietą kinų tradicinėje medicinoje, bėdos gali būti nustatytos žiūrint į nosį ir antakius. Be to, vieta tarp antakių parodų ir kepenų susirgimus.

Kaip siejasi veido vidurinė ir apatinė dalis

Vidurinė veido dalis apima akis, ausis, žandus ir nosies galiuką. Akys atstovauja daugybę organų. Akyse ir ausyse galima pamatyti inkstų būklę. Tamsūs ratai ir maišeliai po akimis yra dažnas sveikatos problemų indikatorius. Įdomu tai, kad dešinė ir kairė akis parodo skirtingų organų būkles. Kairė akis atstovauja blužnį ir kasą, o dešinė rodo tulžies pūslės ir kepenų būseną.

Ne ką mažiau jums gali parodyti žandai ir nosies galiukas. Žandai atspindi plaučių būklę. Nors viršutinė nosies dalis reprezentuoja kasą, o vidurys gali paaiškinti skrandžio bėdas, tai pats nosies galiukas yra siejamas su širdimi. Pasirodo, nosies šnervės gali taip pat parodyti plaučių ir bronchų susirgimus. Remiantis kinų medicina, nosis yra pusiausvyra tarp In ir Jang.

Apatinė veido dalis – burna ir smakras

Skaitant veidą, burna ir smakro zona gali būti vienos svarbiausių veido zonų. Burna bendrai parodo visos virškinimo sistemos situaciją. Pavyzdžiui, viršutinė lūpa gali indikuoti galimus skrandžio veiklos sutrikimus, o apatinė – tiek mažųjų, tiek didžiųjų žarnų ligas. Vidinė lūpos kampučių pusė gali paaiškinti dvylikapirštės žarnos būseną.

Negana to, smakro zona gali paaiškinti lytinių organų funkcionavimą ir sutrikimus. Hormonų sistema ir liaukos taip pat priklauso šiai sistemai, kadangi šis sektorius yra susijęs su inkstais ir šlapimo pūsle. Inkstai lemia daugybės kūno dalių, tarp jų ir lytinių organų veikimą. Tradicinė kinų medicina nurodo, jog per daug šalčio, sėdimas gyvenimo būdas, per mažai riebalų ir proteinų bei daugybė kitų faktorių gali pabloginti šių organų veiklą.

In ir Jang koncepcija gali geriausiai paaiškinti tradicinę kinų mediciną ir veido skaitymą. Veido skaitymas išties paaiškina žmogui, kaip jis turėtų suprasti savo ligas ir fizinius, psichologinius bei emocinius sveikatos sutrikimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)