Ryžiai nuo skrandžio skausmo

Jei jūsų pilvas netikėtai suurzgė, suskaudo skrandis ar pakilo rėmuo – pasigaminkite ryžių nuoviro. Vienai daliai ryžių – šešios dalys vandens, virti ant lėtos ugnies iki pilno ryžių išvirimo, nukošti. Nuovirą gerti šiltą, po trečdalį stiklinės kas dvi valandas.

Raminamai veikia mėlynių arbata, jonažolių nuoviras su keliais ramunėlės ar medetkos žiedlapiais.

Geriausias priešnuodis – kalio permanganatas

Jei apsinuodijote nekokybišku maistu, vaistinėlėje skubiai susiraskite paprasčiausio kalio permanganato. Kalio permanganato tirpalas skandį veikia labai gerai. Tirpalą ruoškite į litrą vandens įmetant grūdelį kalio permanganato. Tirpalo spalva turėtų būti blyškiai rožinė.

Jį gerti reikia ryte ir vakare po vieną stiklinę (vaikams – po pusę stiklinės). Tokį tirpalą galima naudoti ir klizmoms. Kartais vieno ar dviejų pavartojimų pakanka, kad skrandis vėl pradėtų veikti normaliai.

Namie visada turi būti tam tikra atsarga žolelių, šaknų ir uogų, pasižyminčių sutraukiamuoju, antiseptiniu poveikiu. Jonažolė, pelynas, ramunėlė, medetka, ąžuolo žievė, erškėtrožės vaisiai, granatų žievelė, žemuogės lapai ir šaknys, takažolė.

Rėmuo ir kiti nemalonumai

Jeigu jus kamuoja rėmuo ir kiti skrandžio veiklos sutrikimai, atsisakykite aštraus ir rūgštaus maisto, nevartokite garstyčių, pipirų, silkės, riebios kiaulienos, kepto maisto.

Stikline verdančio vandens užpilkite mišinį žolių, kuriame yra po arbatinį šaukštelį širdažolės, šalavijo ir ramunėlės. Gerkite po valgomąjį šaukštą kas 2 valandas, maždaug 7-8 kartus per dieną, nuo 1 iki 3 mėnesių. Po to 2-3 kartus per dieną iki visiško pasveikimo.

Nuostabi priemonė nuo padidėjusio skrandžio rūgštingumo yra morkų sultys. Kuo didesnis rūgštingumas, tuo daugiau sulčių rekomenduojama vartoti. Įprastinė liaudies priemonė nuo rėmens – šaukštas sodos stiklinėje vandens – yra neabejotinai efektyvi, tačiau ne itin gerai veikia kepenis. Be to, britų mokslininkai atrado naują rėmens graužimo šalinimo būdą.

Akupunktūra

Vieno eksperimento metu mokslininkai aptiko dar vieną kovos su rėmeniu būdą – akupunktūrą. Atlikti šį atradimą jiems padėjo būsimos mamos.

Rėmuo ir kiti skrandžio sutrikimai daugiau nei kitus žmones kamuoja nėščias moteris. Taip yra dėl to, kad rėmenį, skrandžio skausmą ir diskomfortą, vėmimą ir pilvo pūtimą skatina hormoniniai pokyčiai, vykstantys nėštumo metu. Šiuos simptomus junta nuo 45 iki 80 proc. nėščių moterų, o kuo ilgiau trunka nėštumas, tuo stipresni yra nemalonūs simptomai.

Tyrimo metu nėščiosios su skrandžio veiklos sutrikimo požymiais buvo atsitiktiniu būdu suskirstytos į dvi grupes: pirmajai grupei buvo skirtos įprastinės medicininės procedūros (konsultacijos dėl maisto vartojimo, medikamentinis gydymas), o antrosios grupės dalyvėms be standartinių procedūrų vieną arba du kartus per savaitę buvo atliekami akupunktūros seansai.

Tyrimo rezultatai parodė, kad akupunktūros grupės moterų skrandžio veiklos sutrikimai buvo kur kas silpnesni nei moterų, priskirtų tradicinės praktikos grupei. Akupunktūros seansus lankiusios tyrimo dalyvės praktiškai nesikreipdavo į medikus papildomos pagalbos ir nebepatirdavo rėmens graužimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją