Apie plačiau galėtų papasakoti mitybos specialistas, įvertinęs jūsų poreikius, mat būna žmonių, kurie renkasi sveiką maistą, bet jo suvalgo per daug arba per mažai. O kitas veiksnys, kuris gali sugadinti maistą, nepaisant gero sveikų produktų pasirinkimo, yra valgio paruošimas. Kai kurie vitaminai, netinkamai gaminant maistą, tiesiog išgaruoja...

Nuo ko pradėti? Pradėkite nuo savęs - įvertinkite, o jei reikia, tai ir surašykite, kokį maistą valgote. Taip pat atkreipkite dėmesį į tai, kaip dažnai per dieną valgote. Tai yra itin svarbu, nes iš šių duomenų bus galima nustatyti, ar mityba jūsų organizmui padeda tiek, kiek gali padėti. Valgyti reikėtų keturis kartus per dieną, darant ne ilgesnę nei keturių valandų pertrauką.

Venkite apdoroto maisto - tokio, kuris lyginant su jo šaltiniu nėra visavertis ar natūralus. Vienas iš pavyzdžių - miltai. Galite rinktis valytus kvietinius miltus arba miltus, kurie vis dar pasižymi esminėmis kviečių savybėmis, kurios apdorojimo metu nebuvo pašalintos.

Reikėtų laikytis atokiau nuo sočiųjų riebalų ir rinktis natūralius augalinius aliejus. Neskubėkite rinkdamiesi produktus - atidžiai išstudijuokite jų etiketes.

Raudonos mėsos reputacija nėra gera, o balta mėsa – pavyzdžiui, paukštiena ar žuvis yra kur kas maistingesnė. Kuo natūralesnis maistas, tuo jis naudingesnis organizmui. O rinkdamiesi šviežius vaisius ir daržoves, niekada neapsigausite – pageidautina juos neapdorotus ir suvartoti. O žinant maisto pramonės pažangą, nereikia bijoti, kad sveiki patiekalai bus beskoniai ir prėski. Jei tik neskubėsite ir išsinagrinėsite maisto paruošimo galimybes, jums seilės pradės tekėti vien nuo minties apie puikius maisto derinius. Taigi, nusistatykite sau tikslą pakeisti gyvenimo būdą bei pradėti maitintis sveikai, ir galėsite pamiršti stresą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją