Mityba yra vienas pagrindinių apsaugos nuo streso veiksnių, todėl svarbu įvertinti tai, ką valgote. Visgi net kai kurie sveiko maisto šaltiniai jums gali būti netinkami.
© Corbis

Apie plačiau galėtų papasakoti mitybos specialistas, įvertinęs jūsų poreikius, mat būna žmonių, kurie renkasi sveiką maistą, bet jo suvalgo per daug arba per mažai. O kitas veiksnys, kuris gali sugadinti maistą, nepaisant gero sveikų produktų pasirinkimo, yra valgio paruošimas. Kai kurie vitaminai, netinkamai gaminant maistą, tiesiog išgaruoja...

Nuo ko pradėti? Pradėkite nuo savęs - įvertinkite, o jei reikia, tai ir surašykite, kokį maistą valgote. Taip pat atkreipkite dėmesį į tai, kaip dažnai per dieną valgote. Tai yra itin svarbu, nes iš šių duomenų bus galima nustatyti, ar mityba jūsų organizmui padeda tiek, kiek gali padėti. Valgyti reikėtų keturis kartus per dieną, darant ne ilgesnę nei keturių valandų pertrauką.

Venkite apdoroto maisto - tokio, kuris lyginant su jo šaltiniu nėra visavertis ar natūralus. Vienas iš pavyzdžių - miltai. Galite rinktis valytus kvietinius miltus arba miltus, kurie vis dar pasižymi esminėmis kviečių savybėmis, kurios apdorojimo metu nebuvo pašalintos.

Reikėtų laikytis atokiau nuo sočiųjų riebalų ir rinktis natūralius augalinius aliejus. Neskubėkite rinkdamiesi produktus - atidžiai išstudijuokite jų etiketes.

Raudonos mėsos reputacija nėra gera, o balta mėsa – pavyzdžiui, paukštiena ar žuvis yra kur kas maistingesnė. Kuo natūralesnis maistas, tuo jis naudingesnis organizmui. O rinkdamiesi šviežius vaisius ir daržoves, niekada neapsigausite – pageidautina juos neapdorotus ir suvartoti. O žinant maisto pramonės pažangą, nereikia bijoti, kad sveiki patiekalai bus beskoniai ir prėski. Jei tik neskubėsite ir išsinagrinėsite maisto paruošimo galimybes, jums seilės pradės tekėti vien nuo minties apie puikius maisto derinius. Taigi, nusistatykite sau tikslą pakeisti gyvenimo būdą bei pradėti maitintis sveikai, ir galėsite pamiršti stresą.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Perėjusi tikrą pragarą žydė į Vilijampolę grįžo ieškoti užkastos dėžės (6)

Izraelyje šiuo metu gyvenanti Kaune gimusi Dita Šperling savo akimis regėjo, kaip baltaraiščiai...

Lenkijos ekonomikos architektas: sukame pavojingu keliu

Pirmosios nekomunistinės Lenkijos vyriausybės finansų ministras Leszekas Balcerowiczius sako, kad...

Šveicarų specialistai įvertino Gedimino kalno gelbėjimo planą: tikrai yra dėl ko nustebti (342)

Lietuvos mokslininkai ir specialistai vis dar nesutaria, kaip gelbėti Gedimino kalną. Kol mūsų...

Nori uždirbti padėdami išvengti įvestų „Sodros“ mokesčių (54)

Netylant kalboms dėl nuo šių metų įvestų „Sodros“ grindų ir jau prasidėjusių atleidimų,...

Orai: laukia šalčiausia šios žiemos naktis (15)

Antradienio naktis bus bene šalčiausia šią žiemą. Vietomis, rytiniuose ir pietiniuose šalies...

Woody Alleno įdukros pasakojimas apie tvirkinimą sukrečia: ar tikrai režisierius tai darė 7-erių mergaitei vasarnamio palėpėje? (6)

Dylan Farrow sako norinti, kad režisieriui Woody Allenui būtų pateikti kaltinimai dėl seksualinės...

Šimonytė pasakė, ką reikėjo daryt LRT: kliuvo ir Karbauskiui, ir Jakilaičiui (299)

Didesnis Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) finansinių duomenų viešumas būtų apsaugojęs...

Galingas Kuzminsko dėjimas išplėšė dramatišką „AX Armani“ pergalę (14)

Italijos pirmenybėse pirmadienį vakare Milano „AX Armani“ namuose po atkaklios kovos 82:80...

Turi priekaištų vilniečiams: kas jums darosi, kad taip pripratote skųstis? (63)

Per paskutinius kelerius metus teko lankytis aštuoniose Europos valstybių sostinėse ir dar bent...