Pilvo pūtimą sukeliantys produktai turėtų būti gardinami:
Bulvėms labiausiai tinka kalendra ir kurkuma.
Pupelėms ir žirniams - kuminas, imbieras, pipirai ir kalendra.
Kopūstams - kalendra, kmynai, pankolis.
Gleivių susidarymą skatinantys produktai:
Pienas: į šiltą pieną tinka dėti cinamono, kardamono ir šafrano.
Raugintiems pieno produktams tinka kalendra, pankolis, cinamonas, imbieras, kuminas.
Ledams - cinamonas, gvazdikėliai, kardamonas.
O štai riebius patiekalus rekomenduojama gardinti šafranu, imbieru, garstyčiomis arba kurkuma.
Į kofeino turinčius produktus verta pridėti kardamono.
Kas kam tinka
Mėsai: raudonieji, juodieji ir kvapieji pipirai, gvazdikėliai, mairūnas, čiobreliai, kmynai, svogūnai.
Vištienai: kmynai, mairūnas, rozmarinas, čiobreliai, šalavijas, bazilikas.
Žuviai: lauro lapai, baltieji ir kvapieji pipirai, imbieras, kalendra, čili pipirai, garstyčios, krapai, kmynai.
Žvėrienai: čiobreliai, raudonėlis, kvapieji, raudonieji ir juodieji pipirai, kadagys.