Pilvo pūtimą sukeliantys produktai turėtų būti gardinami:

Bulvėms labiausiai tinka kalendra ir kurkuma.

Pupelėms ir žirniams - kuminas, imbieras, pipirai ir kalendra.

Kopūstams - kalendra, kmynai, pankolis.

Gleivių susidarymą skatinantys produktai:

Pienas: į šiltą pieną tinka dėti cinamono, kardamono ir šafrano.

Raugintiems pieno produktams tinka kalendra, pankolis, cinamonas, imbieras, kuminas.

Ledams - cinamonas, gvazdikėliai, kardamonas.

O štai riebius patiekalus rekomenduojama gardinti šafranu, imbieru, garstyčiomis arba kurkuma.

Į kofeino turinčius produktus verta pridėti kardamono.

Kas kam tinka

Mėsai: raudonieji, juodieji ir kvapieji pipirai, gvazdikėliai, mairūnas, čiobreliai, kmynai, svogūnai.

Vištienai: kmynai, mairūnas, rozmarinas, čiobreliai, šalavijas, bazilikas.

Žuviai: lauro lapai, baltieji ir kvapieji pipirai, imbieras, kalendra, čili pipirai, garstyčios, krapai, kmynai.

Žvėrienai: čiobreliai, raudonėlis, kvapieji, raudonieji ir juodieji pipirai, kadagys.