Tyrimus atliko gydytojas Rutai Hui ir jo kolegos iš Kinijos medicinos mokslų akademijos bei Pekino sąjungos medicinos koledžo.

Keleto tyrimų rezultatai parodė, kad šokoladas gali būti naudingas. Vienas kovo mėn. paskelbtas tyrimas parodė, kad iš 19 300 dalyvių daugiausiai šokolado valgiusių žmonių kraujo spaudimas buvo žemesnis ir jiems kilo mažesnė rizika per ateinančius 10 metų patirti insultą arba širdies priepuolį. Tačiau tyrimą vykdę mokslininkai taip pat įspėja, kad skirtumas tarp didžiausio ir mažiausio suvartojamo šokolado kiekio sudarė maždaug 6 gramus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją