Masažo žvaigždė Vaclovas: paprasti būdai atsipalaiduoti namuose

Visų pirma, masažuoti vienas kitą namų sąlygomis geriausia sėdimoje pozicijoje. Pagrindinis būdas masažuoti vienas kitą, tai maigyti pirštais, delnais – pečių juostą, sprandą, viršutinę trapecijos dalį, kaklo raumenis. Atlikus masažą galima ištempti kaklo, pečių raumenis, pavyzdžiui, viena ranka partneriui prispausti petį, o kita ranka paėmus už galvos, lenkti ją į kitą pusę ir taip ištempti kaklo raumenį.

Jaučiant raumens įtempimą, reikia šiek tiek palaikyti, tai padės geriau atpalaiduoti pavargusio kaklo raumenis. Šis pratimas aktualus dirbantiems sėdimą, įtemptą darbą, dėl kurio dažniausiai būna pavargę kaklo, viršutinės nugaros raumenys, pečių juosta, trapecija.

Taip pat verta skirti dėmesio tai kaklo vietai ir raumenims, kurie prisitvirtina prie kaukolės.

Masažas

Atliekant paprasčiausią maigymą pirštais, pavyzdžiui, nykščiais, galima apčiuopti tas partnerio vietas, kurios yra skaudžiausios, jas akcentuoti, išmasažuoti. Neretai skausmingiausi taškai būna palei kaukolės pagrindą.

Šias vietas verta pamasažuoti pirštų galais. Beje, tokį judesį pirštais skausmingoms sprando vietoms galima atlikti ir sau, be partnerio pagalbos. Svarbu rasti skaudžiausią vietą, atpalaiduoti ir išmasažuoti. Sau galima atlikti ir kaklo raumenų tempimo pratimą, ranka paėmus už galvos ir ją tempiant į vieną ar kitą pusę.

Anot masažo meistro Vaclovo, masažuojant aptiktos skausmingos vietos ir yra labiausiai įsitempusios. Skausmas signalizuoja raumenų įsitempimą, sutrumpėjimą ir nuovargį. Taip pat gali atsirasti vadinami trigeriniai taškai, t. y. raumens skaidulų sutrumpėjimai ir mikrouždegimai. Skaidulai sutrumpėjus susidaro skausminga vieta, kurią svarbu išmasažuoti, ištempti ir atpalaiduoti.

Net ir atliekant paprasčiausius maigymo judesius sau ar partneriui, skausmas sumažėti gali labai greitai, net ir paties masažo metu. Vis dėlto, pasak masažo meistro Vaclovo, problemos tai neišspręs. Būtina reguliariai atlikti pratimus, pavyzdžiui, darbo pertraukos metu pamankštinti kaklą, sprandą, pečius, ištempti raumenis. O jau po darbų, vakare, galima masažą atlikti vienas kitam ir sumažinti nemalonius pojūčius.

Masažo meistro Vaclovo teigimu, masažo metu galima naudoti atpalaiduojančius balzamus, lengvai vėsinančius preparatus, kurie padės sumažinti skausmą. Tam tinka preparatai su eukaliptu, levandomis ar kitomis augalinėmis medžiagomis.

Masažo meistras Vaclovas Mockus

Ar verta masažuoti pėdas? Žinoma!

Pėdose yra beveik visi taškai, atsakingi už visas kūno vietas, visus organus. Masažo meistro Vaclovo teigimu, pėdose galima matyti viso kūno žemėlapį – masažuojant tam tikras pėdos vietas yra tarsi nuotoliniu būdu stimuliuojamos kitos organizmo vietos. Visų pirma, pėdų masažas padeda atsipalaiduoti, stimuliuojami įvairūs taškai ir tai yra labai malonu.

Be to, kojose susidaro didelės įtampos, tad verta masažuoti ne tik pėdas, bet ir blauzdas – ne veltui blauzda vadinama antrąja širdimi, kurią masažuojant efektyviai stimuliuojama kraujotaka.

Nugaros masažas vienam ant kito – romantiškas, bet nevykęs būdas

Pasak masažo meistro Vaclovo, efektyvus nugaros masažas namų sąlygomis yra neįmanomas. Ant lovos tai daryti labai nepatogu ir neergonomiška, nėra patogaus priėjimo masažuojančiam. Taigi, nugaros masažas namų sąlygomis gal ir atrodo romantiškai, tačiau tas, kuris tą masažą atliks, labai pavargs. Vis dėlto, jei pasiryžote tam, vertingiausias judesys – nugaros spaudymas krumpliais.

O blogiausia, kas gali nutikti – tai mėginti atkartoti tailaindiečių praktikuojamą lipimą ant nugaros.
Masažo meistro Vaclovo teigimu, lipti ant nugaros yra labai pavojinga – galite pažeisti stuburo slankstelius, galite nežinoti apie slankstelio pasislinkimą ar išvaržą ir taip sukelti didžiulę traumą.

Taigi, lipimą ant nugaros geriausia palikti specialistams, kurie žino tokio masažo specifiką.

Druskininų SPA Vilnius

Druskininkų žvaigždė – masažo meistras Tadas: masažas – ir nuo celiulito

Druskininkų SPA Vilnius masažo žvaigždė Tadas pasidalijo patarimais moterims, kurios nori įveikti celiulitą.

Pasak Tado, geriausiai veikia aromaterapiniai ir anticeliulitiniai masažai, tačiau joks masažas nebus panacėja, jei nesilaikysite sveiko gyvenimo būdo. Dešimt metų masažuotoju dirbantis Tadas teigia, kad celiulitą įveikti padeda masažai su pipiriniais aliejais, taip pat limfodrenažinai, detoksikaciniai masažai. Po tokių masažių efektas jaučiams tuoj pat – žmonės tiesiog nespėja bėgioti į tualetą!

Anticeliulitinį masažą galima pasidaryti ir namuose, naudojant masažo aliejus, kremus, specialius šepečius drenavimui.

Masažo meistras Tadas Stonkus

Vis dėlto, kaip teigia masažo meistras Tadas, celiulitas labiausiai kaupiasi dėl netinkamos mitybos, sėslaus gyvenimo būdo, aktyvios veiklos trūkumo.

Todėl rekomenduojama atsisakyti pusfabrikačių, saldumynų, gazuotų saldintų gėrimų, pavyzdžiui, limonadų. Anot Tado, vien masažu celiulito panaikinti nepavyks – reikia keisti gyvenimo būdą ir problemą spręsti kompleksiškai. Be to, netinkamas gyvenimo būdas, netinkama mityba, aktyvaus laisvalaikio trūkumas itin skaudžiai atsiliepia senatvėje.

Tad jei norite, kad senatvė būtų graži, kad nereikėtų vaikščioti nuo suoliuko iki suoliuko, vertėtų pradėti imtis pokyčių nuo nedidelių dalykų. Pavyzdžiui, prabudus ryte, nešokite iš lovos – dar gulėdami joje pasimankštinkite, padarykite tempimo pratimus ir veido savimasažą. Taip galima padėti savo organizmui net ir neskiriant tam daug laiko.

SPA terapijos žvaigdžė Jurga: kaip prižiūrėti veido odą?

Pasak SPA terapijos meistrės Jurgos, veido odą reikia prižiūrėti taip pat, kaip ir visą kūną – tinkamai praustis, tepti kosmetikos priemones, puoselėti grožį iš vidaus. Labai svarbus yra tinkamas prausimasis, priemonių parinkimas odai pagal jos tipą, o svarbiausia besirūpinant veido oda – nepžeisti hidrolipidinės plėvelės, kuri natūraliai apsaugo mus.

SPA terapijos meistrė Jurga Stravinskienė

Pasak SPA terapijos meistrės Jurgos, natūralų apsauginį sluoksnį galima pažeisti aštriais, per intensyviais prausikliais, naudojant juos ne pagal odos tipą. Tinkamiausią priemonę rasti galima eksperimento būdu. Pavyzdžiui, jei oda jautresnė – priemonė turėtų mažiau putoti, jei oda riebesnė – nešveisti jos agresyviais prausikliais, mat taip tik dar labiau bus skatinamas odos riebėjimas.

Be to, gali prasidėti net ir uždegimas. Todėl švelnesnės priemonės veido odos riebalinėms liaukoms yra tinkamesnės, nesukelia uždegimo.

Vis dėlto, veido valymo, prausimo priemonę išsirinti reikia pagal odą ir jos tipą. O priemonių rūšių yra įvairių – putojančių, neputojančių, aliejinių, pienelių. Pieneliai, anot Jurgos, yra labai geras dalykas.

Jei valomasis pienelis yra kokybiškas, jis neužkimš porų, o paliks tik plėvelę, kuri saugo nuo bakterijų ir išsausėjimo. Svarbu vengti sudėtyje esančių mineralinių aliejų, kurie tik sutepa. Tiesa, jei esatę linkę į alergiją, natūralių aliejų turintis pienelis gali būti netinkamas.

Ar veido prausimo priemonė tinkama, pastebėsite nusiprausę – svarbu, kad po procedūros nejustumėte odos tempimo.

Be to, veido prausti nereikia itin dažnai – 2 kartus per dieną yra pakankamas kiekis. Jei naudojate makiažą, jį būtina nuvalyti vakare.

Jei makiažui valyti naudojate micelinį vandenį, jį taip pat reikia nuplauti vandeniu, jo nereikėtų palikti ant odos. Žinoma, kelionės metu micelinis vanduo yra nepakeičiamas dalykas.

Vanduo

Nuprausus veidą jį reikia nušluostyti ir nepalikti nudžiūti savaime. Tiesa, veido nereikia brūžinti rankšluosčiu, tačiau tik švelniai nusausinti – nuspaudyti. Nusiprausus verta tonizuoti veido odą losjonu ar toniku. Jei oda yra riebi, tuomet tinkamiausia priemonė bus sutraukianti poras, jei oda sausa – losjonas turėtų būti drėkinamasis, maitinamasis.

Kodėl verta naudoti toniką? Anot SPA terapijos meistrės Jurgos, tonikas odą padaro pralaidesnę kremams. Taigi, po toniko reikėtų pasitepti kremu. Taip pat yra ir papildomų aktyvių serumų, kuriuos galima pasirinkti pagal individualų poreikį.

Kada naudoti paakių kremą? Tai daryti reikia pagal odos būklę. Pavyzdžiui, patinimai ištampo odą, todėl galima naudoti tinimus mažinantį kremą, kuris aktyvina kraujotaką, o venos ir limfinė sistema išnešioja perteklinį susikaupusį vandenį. Nuo nuovargio pajuodusius paakius galima sutvarkyti kosmetikos priemonėmis. Pasak SPA terapijos meistrės Jurgos, juodi paakiai vargina ne tik vyresnius, bet ir jaunus žmones.

Paakių kremą geriausia tepti pagal akiduobės kaulą, galima patepti ir virš akies, tačiau nereikia tepti ant paslankaus voko. Paakių kremai būna aktyvesni, tad arti akies tepti nereikia, jis gali patekti į gleivinę.

Yra drėkinančių, mažinančių raukšles, maitinančių paakių kremų – juos galima pasirinkti pagal savo odos būklę ir poreikį. Jei akys jautrios, paakių kremai gali ir netikti, tuomet užtenka paprasto veido kremo.

SPA terapijos meistrė Jurga teigia, kad verta turėti ir veido odos šveitiklį, o tokią procedūra atlikti kartą per 1-2 savaites. Jei oda yra riebi, jos šveisti nereikia, jei oda sausa, galima patrinti, suaktyvinti riebalines liaukas, taip oda susiteps pati.

Vis dėlto, mūsų išvaizda puikiai atspindi gyvenimo būdą ir sveikatą. Jei kas nors organizme yra sutrikę, tai labai gerai matosi mūsų veido išraiškoje, odoje. Todėl labai svarbi tinkama mityba, sveikas gyvenimo būdas, teisingas vandens vartojimas, streso kontrolė.

Vanduo

Netinkamai vartojamas vanduo situaciją tik pablogins

Dar viena problema – veido tinimas. Jis, anot SPA terapijos meistrės Jurgos, gali būti dėl nuovargio, miego trūkumo, taip pat dėl vandens kaupimosi veide. O kaip galima sau padėti? Visų pirma, svarbu išmokti sėdėti, nes sukumpus, sulinkus, užsispaudžia limfmazgiai ir vanduo iš veido nebenuteka.

Todėl verta turėti telefone tokį priminimą, kuriam suskambus, padarytumėte mankštą. Pavyzdžiui, galima švelniai pasiglostyti veido odą žemyn, tačiau jos netempti. Tokiu būdu vanduo iš veido bus išstumtas. Taip pat svarbu sportuoti, daugiau vaikščioti, atlikti mankštas veidui. Veido tinimo atsikratyti padeda ir šalčio kompresai, pavyzdžiui, užtenka pasiimti du šaltus šauktus ir užsidėjus juos ant akių, palaikyti. Toks kompresas padeda išvaryti vandenį.

Taip pat svarbu derinti maistą su vandeniu – 70 proc. vandens turi būti gryno, 30 proc. – kiti skysti produktai, pavyzdžiui, sultys, sriubos ir t.t. O išgėrus kavos, būtina išgerti stiklinę vandens. Ir nors atrodo, kad kava varo skysčius, tačiau ji tai daro bloguoju būdu, nes vandens organizme ima trūkti.

Štai mineralinį vandenį verta gerti 15 minučių prieš maistą. Jei norite suaktyvinti žarnyno veiklą, tuomet tiks šaltas vanduo, o jei norite, kad geriau įsisavintų mineralai, tuomet verta gerti šiltą vandenį. Jeigu jūsų organizmas linkęs kaupti vandenį, nereikėtų gerti sūraus mineralinio vandens, nes druska organizme tik dar labiau sulaiko vandenį.

Druskininų SPA Vilnius

Stiklinę šilto vandens reikėtų išgerti vos tik atsikėlus ryte ir tik po pusvalandžio pusryčiauti. Valgio metu nereikėtų gerti jokių skysčių. Po valgio vandenį rekomenduojama gerti praėjus 1,5 valandos. Per tą laiką maistas yra gerai virškinamas, nes neatsiskiedžia skrandžio sultys. Jei su maistu geriama daug skysčių, skandžio sultys atsiskiedžia ir prasideda rūgimo, puvimo procesai.

Vandens nebegerti rekomenduojama apie 18-19 valandą. Naktį reikia pailsinti organizmą nuo vandens. Todėl geriausia skysčius vartoti likus ne mažiau nei 4 valandos iki miego.

Jie vanduo vis dėlto kaupiasi organizme, o ypač veide, galima pritaikyti veido masažus. Masažo metu paveikiama tiek oda, tiek audiniai, tiek ir kraujagyslių, limfinė sitema. Veido tinimo problemas mažina limfodrenažiniai masažai, po jų galima atlikti ir klasikinį, hidromasažą, kobido masažą.

Pasak SPA terapijos meistrės Jurgos, svarbu žinoti, kad masažai veido būklę pagerins ir tinimą sumažins tik laikinai. Jei nekoreguosite savo laikysenos, nekeisite gyvenimo būdo, neprižiūrėsite savo mitybos ir vandens vartojimo, masažas problemos neišspręs. Jei padėsite patys sau, tuomet masažas taps malonumu ir poilsiu, o ne problemos sprendimu.

Druskininų SPA Vilnius
Šaltinis
Specialusis projektas „Pasirūpink savimi“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)