Gruodžio 10-oji – paskutinė diena pirmojo etapo dalyviams, kai jie turi pasirinkti elektros tiekėją valdomam nekilnojamajam turtui. Kitu atveju, nuo sausio 1 d. nepasirinkus nepriklausomo tiekėjo ir nutrūkus visuomeninio tiekimo paslaugai, vartotojo turimam objektui elektra bus tiekiama ESO užtikrinama garantinio tiekimo paslauga.

Garantinis tiekimo elektros kainos (kaip produkto) dedamoji ne tik brangesnė ketvirtadaliu, bet ir kiekvieną mėnesį keisis, nes nustatoma pagal praėjusio mėnesio elektros biržos „Nordpool“ kainą. Tad garantinio tiekimo vartotojas kas mėnesį mokės vis kitokią elektros kainą, o pati garantinio tiekimo paslauga teikiama ribotą – iki 6 mėnesių trunkantį – laiką. Todėl vartotojui naudingiau pasirinkti nepriklausomą, rinkos sąlygomis paslaugas teikiantį elektros tiekėją.

Iki spalio 30 d. elektros tiekėjas jau parinktas beveik 21 tūkst. turto vienetų (patenkančių į I-ąjį etapą). Daugiausia buvo renkamasi tarp 4 tiekėjų, nors paslaugas jau teikia 6 elektros tiekėjai.

„Nuosaikiai augantys tiekėjus pasirenkančiųjų skaičiai rodo, kad vartotojai ne tik supranta pokyčio naudą, bet ir aktyviai priima sprendimus, nelaukdami paskutinės dienos, taip užsitikrinami, kad elektros tiekimo paslauga būtų teikiama iš jiems priimtiniausio ir geriausiai jų lūkesčius atitinkančio tiekėjo. Viliamės, kad neatidėdami sprendimo „paskutinei nakčiai“, Lietuvos elektros vartotojai išreikš savo, kaip brandžių vartotojų supratimą, jog konkurencija grįstų paslaugų pasirinkimas – geriausia vartojo patirtis“, sako ESO paslaugų tarnybos vadovas Renaldas Radvila.

Visa informacija apie pokytį - www.pasirinkitetiekeja.lt

Natūralu, kad vartotojams gali kilti labai konkrečių, techninių ar pačio tiekėjo pasirinkimo proceso klausimų, ne tik dėl paties pasirinkimo, etapo trukmės, kainos, bet ir pvz. sutarties su tiekėju sudarymo procedūrų. Visiems tokiems ir panašiems klausimams skirta svetainė – www.pasirinkitetiekeja.lt Čia, kiekvienas ras ne tik išsamiai aprašytą pokytį, jo eigą, etapus, bet ir pačius tiekėjus.

Vartotojams rekomenduojame pasidomėti ir „Dažnai užduodami klausimai“ skiltimi bei susipažinti su „Naujienose“ esančiomis ekspertų, rinkos žinovų ir pačių tiekėjų įžvalgomis bei patarimais.

Apie elektros tiekėjo pasirinkimo procesus ir procedūras galima sužinoti ir paskambinus tel. 8 626 555 65, o nežinantiems ar jau laikas rinktis – padės www.eso.lt/savitarna

Raginame aktyviai domėtis, naršyti pokyčiui skirtoje svetainėje, skambinti ir klausti, o gavus tiekėjo pasiūlymą išsamiai susipažinti ir palyginti bei galiausiai pasirinkti, bet nelaukiant paskutinės minutės - gruodžio 10 d. Beje, elektros vartotojai, priklausomai nuo turimos sutarties su tiekėju sąlygų, galės jį keisti bet kada.