Virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas parodė, kaip pasigaminti tuno kapotinį.

Reikės:

Gabalėlis tuno;
Šalotinis svogūnas;
Granatas;
Laimas;
Pomidoras;
Agurkas;
Obuolys;
Teryiaki padažas;
Cukrus;
Actas;
Krapai ir petražolės;
Druska, pipirai, alyvuogių aliejus.

Pirmiausia reikia pasidaryti marinuotus šalotinius svogūnus – jie skirti dekoracijai ir paskaninimui. Marinatui reikės vandens, acto ir cukraus – visų lygiomis dalimis. Supilkite juos į prikaistuvį ir užvirkite. Kol marinatas užvirs, susmulkinkite šalotinį svogūną griežinėliais.

Sudėkite jį į verdantį marinatą, pavirkite dvi minutes, o tada nuėmę prikaistuvį palikite atvėsti.

Stambiais gabalėliais supjaustykite tuną ir sudėkite į dubenį. Užtarkuokite truputį laimo.
Nulupę odelę supjaustykite maždaug pusę vidutinio pomidoro ir sudėkite į dubenį ant tuno. Tada užliekite šaukštą Teryiaki padažo.

Plonais šiaudeliais supjaustykite ir įdėkite gabaliuką agurko. Tada plonais griežinėliais supjaustykite ir įdėkite maždaug trečdalį-pusę obuolio. Susmulkinkite nedidelę šluotelę krapų ir petražolių, apibarstykite jais kapotinį.

Šalotinius svogūnus išimkite iš prikaistuvio ir paskleiskite ant popierinio rankšluosčio lengvai pravėsti. Kapotinį paskaninkite trupučiu druskos ir pipirų bei alyvuogių aliejaus šlakeliu. Viską gerai išmaišykite, tada apdėliokite pamarinuotais šalotiniais svogūnais.

Patiekalas paruoštas. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)