Todėl geriau jų visai neatsirastų, tiesa? Tam pasiekti svarbu žinoti porą dalykų.

Pirmiausia, tešlą geriau ne maišyti šaukštu, o plakti virtuvine šluotele. Metalinių linkių sukinys jau pats savaime judėdamas tešloje ją tarsi perkošia – taip lieka mažiau galimybių gumuliukams formuotis.

Kitas – pirmiau gaminant sumaišykite panašios konsistencijos produktus, tik tada juos maišykite su kitais. Pavyzdžiui, kiaušinį pirmiausia išsukite su cukrumi, o tada susidariusią masę maišykite su miltais. Ir tik kai visos tirštesnės dalys bus viename dubenyje pradėkite vidun lieti vandenį ar pieną.

Svarbu nepadaryti vienos klaidos – nepilti skysčio per greitai. Jei visą recepte nurodytą skysčio kiekį šliūkštelėsite vienu sykiu – ar keliais dideliais pliūpsniais – nebesugebėsite suvaldyti tešlos ir gumuliukai formuosis greičiau nei plaksite. Todėl svarbu skysti leisti po lašelį ir iškart, jį leidžiant, maišyti ar plakti. Taip, žinoma, pavargs rankos, bet tešla bus maksimaliai tolygios konsistencijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)