Pirmiausia svarbu ne tik valymas, bet ir pati kepimo pradžia. Jei kaitinsite keptuvę iš anksto įpylę į ją aliejaus, greičiau ges keptuvės paviršius. O jei ugnį uždegsite prieš tai indo gerai neiššluostę, jame esantis vandens lašelis ims „šokdinti“ vėliau įpiltus riebalus.

Bet kuriuo atveju, kaitinti keptuvę nors su lašeliu skysčio ar riebalo – didelė klaida. Visada pirmiausia ją įkaitinkite tuščią, o jau tada pilkite riebalus ar dėkite produktus.

Vėliau, baigę kepti, iškart išimkite/išpilkite maisto ir riebalų likučius. Tada leiskite keptuvei atvėsti. Atvėsusią iš pradžių išvalykite sausu popieriniu rankšluosčiu, taip pašalinsite ir riebalų perteklių.

Tada išplaukite po šiltu vandeniu, stengdamiesi nenaudoti pernelyg aštrių šveitimo įrankių. Baigę plauti keptuvę dar kartą išsausinkite, kad joje neliktų vandens, kurio užsistovėjimas ilgainiui kenkia keptuvės paviršiui.

Dabar galite keptuvę dėti į šoną iki kito skaniausio patiekalo. Svarbiausia palikti – ir užkaisti – ją sausą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)