Ant savo užkandžių lėkštės išrikiavę šiuos produktus nesigailėsite. Pasiruoškite skanėstų padėklą ir atsipalaiduokite prie gero filmo.

Kietasis sūris. Kiekvienoje parduotuvėje rasite ne vieną jo rūšį, o dažnai ir suporcijuotą nedidelėmis pakuotėmis. Paprastai galima rinktis brandinimą pagal mėnesių skaičių, nurodytą ant pakuotės. Ilgiausiai brandinti sūriai turės ryškiausią skonį, trumpiausiai brandinti bus švelnesni.

Mėsytės. Rūkytos, vytintos, sūdytos... Viskas, kas paprastai patiekiama užkandžių lėkštėje, pamalonins jūsų gomurį, jei mėgstate mėsą. Kartais net ir, atrodytų, paprasčiausia dešra yra verta paskanavimo.

Įdarytos alyvuogės. Jos suteiks malonios rūgšelės. Dėl įdaro bus gardžios valgyti ir vienos, ir kartu su mėsytėmis ar sūriu. Šalia jų galite rinktis ir minkštesnį, švelnesnio skonio sūrį, pavyzdžiui, bri.

Vynuogės. Kadangi vynuogės turi daug cukraus, tam tikra prasme jos tarsi saldumynas. Valgomos greta sūrių užkandžių saldžios ir sultingos uogos atsvers trūkstamus skonius. Tik geriau pirkite be sėklyčių, patogiau.

Kukurūzų traškučiai/paplotėliai. Jie žymiai sveikesni nei bulvių traškučiai, be to, gaminami naudojant mažiau riebalų. Kukurūzų traškučius gardu mirkyti į avokado ir jogurto ar panašius padažus.

Pikantiška užtepėlė. Susmulkinkite ir sumaišykite porą kietai virtų kiaušinių, skiltelę česnako ir nedidelį šaukštelį graikiško jogurto su druska arba majonezo. Šią puikią pikantišką užtepėlę tepkite ant mėgiamos duonos.

Greitasis sumuštinukas. Svarbu turėti patogiai paruoštas sudėtines dalis: krekerius, talerius arba mažus tešlos krepšelius, varškės sūrelio ir nedideliais gabaliukais pjaustytos lašišos. Ant krekerio lengvu judesiu užtepkite sūrelio ir uždėkite gabalėlį lašišos. Keli tokie sumuštinukai – puikiausias užkandis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)