Vienas iš būdų – korėjietiškai. Tik korėjietiškai raugtos daržovės jau vadinamos kitaip.

Kimči yra tradicinis, paprastai aštresnio ar aštraus skonio, korėjietiškas valgis, gaminamas iš fermentuotų daržovių ir įvairių prieskonių.

Yra daugybė kimči rūšių, kurios skiriasi savo sudėtinėmis dalimis. Populiariausia rūšis – būtent kopūstai. Ji gaminama iš Pekininio kopūsto ir čili pipirų.

Apskritai kimči susideda iš dviejų pagrindinių dalių: daržovių ir prieskonių. Kaip minėta, populiariausia raugiama daržovė yra Pekino kopūstai, tačiau taip pat galite naudoti ridikus, svogūnų laiškus, agurkus ir kitą.

Populiariausi greta naudojami prieskoniai yra druska, čili pipirai, imbieras, česnakas ir netgi sūdytos krevetės bei fermentuota žuvis.

Pradžiai galite išmokti populiariausio jų ruošimo būdo ir mėgautis korėjietiškai ruoštais kopūstais namuose.

Reikės:

Pekino kopūsto;
Prieskonių (druskos, česnakų ir/ar čili pipirų, ir/ar saldžiosios, ir/ar rūkytos paprikos milteliai);
Pasūdytas vanduo.

Pirmiausia turite paruošti prieskonių pastą. Visus pasirinktus priedus – druską, cukrų, paprikos miltelius, česnakus ir t.t. – grūstuvu sutrinkite į vienalytę raudoną pastą.

Tuomet supjaustykite kopūstą. Galite arba jį pjaustyti/plėšyti į keturias dalis per visą ilgį, arba smulkinti peiliu, kubeliais – kaip patogiau.

Tuomet kopūstą 3-5 valandoms pamerkite į sūdytą vandenį. Visi lapai/gabaliukai turi vienodai išmirkti sūryme. Paskui kopūstus ištraukti ir nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu.

Pasūdytus ir nuplautus kopūstus reikia įmasažuoti prieskonių pasta, tolygiai ištepti paruošta mase.

Tada šiuos sumaišytus ingredientus reikia sudėti į fermentavimui skirtą (stiklinį arba molinį su dangčiu) indą. Dedant reikia šiek tiek paspausti, paslėgti. Baigus daržovės turi būti vos vos apsemtos, tad jeigu spaudžiant nesusidarė pakankamai skysčio, ant viršaus papildomai užpilkite šiek tiek sūrymo.

Beliko laisvai pridengti dangčiu ir palikti kambario temperatūroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)