Šie blynai bus didesni nei įprastai, todėl bulvių skaičių reikia skaičiuoti pagal valgytojus. Maždaug 2 bulvės vienam žmogui. Taip pat įkaitinkite orkaitę, nes gaminimą pabaigsite būtent joje.

Reikės:

5 didelės arba 7-8 mažesnės bulvės;
1 svogūnas;
1 kiaušinio trynys (ar, jei mėgstate puriau, galite naudoti visą kiaušinį);
3 šaukštai miltų;
Druska, pipirai;
Ko norėsite uždarui: kumpis gabalėliais ar apkeptas faršas, šiek tiek majonezo ar tiršto sūrelio ir tarkuotas sūris.

Sutarkuokite didesnę dalį bulvių per smulkiausią, bulvinę tarką. Ir dar vieną ar dvi bulves – per stambesnę, morkoms skirtą tarką.

Įtarkuokite svogūną, įmuškite vieną kiaušinį ir įdėkite miltus. Viską gerai išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite didesnius nei įprastai (maždaug dviejų tešlos šaukštų pilnumo) blynus smarkiai įkaitintuose riebaluose.

Blynams iškepus, riebalų perteklių nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir leiskite truputį pravėsti.

Skardą išklokite kepimo popierimi, suguldykite į ją blynus. Kumpio gabaliukus sumaišykite su sūreliu (arba kepintą faršą – su majonezu). Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštą uždaro, o viršų apiberkite tarkuotu sūriu. Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir palikite 5-12 minučių – matysite, kuomet sūris pakankamai išsilydys.

Tokie blynai yra itin sotūs, todėl puikiai tiks kaip pagrindinis savaitgalio patiekalas. Jie tiks ir pietums, ir, ribojimams pasibaigus, svečiams vaišinti. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)