Reikės viso labo trijų arba keturių ingredientų. „Kūdieji“ ežiukai gaminami vos iš miltų, vandens ir žiupsnelio druskos. Į sotesnius dar įdedama varškės.

Tešlą iš šių trijų arba keturių produktų maišykite iš akies, kiekius rinkitės pagal tai, kiek ežiukų norite pagaminti. Svarbu, kad tešla būtų gana kieta, neliptų.

Tuomet iš tešlos formuokite nedidelius pailgus pirštelius – paprasčiausias būdas tai padaryti yra suformuoti pailgas siauras tešlos „dešras“ ir supjaustyti jas į poros centimetrų ilgio tešliukus.

Juos vienu šonu greitu judesiu perbraukite per bulvių tarką – taip tešlos gabalėlio šonas pasišiauš ir įgaus spygliukus. Iš čia ir pavadinimas „ežiukai“.

Užkaiskite puodą vandens, šiam užvirus suberkite į vidų ežiukus. Virkite juos apie 10 minučių – kol iškils į paviršių. O tada – jūsų fantazijos reikalas!

Saldūs. Galite ežiukus pabarstyti cukrumi, uždėti gabalėlį sviesto ar saldaus jogurto.

Sūrūs. Galite ežiukus pabarstyti druska, uždėti gabalėlį sviesto ar šaukštą grietinės.

Su priedais. Galite ant jų užtarkuoti sūrio, uždėti sviesto – sūris ištirps į gardų sviestinį padažą.

Kepti. Taip pat galite juos trumpai apkepinti keptuvėje ir patiekti su spirgučių ar kumpio ir grietinėlės, ar grybų padažu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)