Naujosios laidos filmavimą „Delfi“ patikėjo nutrūktgalviško projekto apie automobilius „Spausk gazą!“ kūrėjų komandai, todėl geros nuotaikos, kuriozų ir išbandymų čia tikrai netruks.

Kiekvienoje laidoje pasirodys po žinomą Lietuvos žmogų, kuris priims vedėjų Pauliaus Garkausko ir Izidoriaus Paukščio iššūkį – įveikti specialią trasą su tikrai neįprastomis transporto priemonėmis: šaligatvių valymo traktoriuku ir itin mažu „Smart“ automobiliu.

Tačiau netradicinės transporto priemonės – tikrai ne vienintelis sunkumas, kurį teks įveikti „nežVAIRUOK“ dalyviams. Eksperimentą sudarys du važiavimai: įprastas – susikoncentravus į kelią ir neatsakingas, kurio metu laidos vedėjai įvairiais būdais bandys blaškyti dalyvių dėmesį – rašys žinutes, skambins, o vairuotojui atsiliepus – uždavinės nemalonius klausimus.

Atlikus važiavimus, bus įvertintas trasos įveikimo laikas būnant atsakingu vairuotoju ir vairuojant su telefonu rankose. Pasibaigus dešimčiai laidų, bus ištrinktas geriausiai automobilį valdantis dalyvis.

Tačiau laidos žiūrovai ne tik pamatys komiškas ir kuriozines situacijas, į kurias papuls „nežVAIRUOK“ herojai, bet ir išgirs asmeninę dalyvių patirtį – kaip jie vertina telefono naudojimą automobilyje, ar patys taip daro, o, galbūt, už tokį elgesį buvo nubausti policijos ar net sukėlė eismo įvykį?

Kaip sako laidos kūrėjai, pagrindinis „nežVAIRUOK“ tikslas – atskleisti, kokią įtaką vairuojant automobilį turi pašaliniai veiksniai bei kokias pasekmes gali sukelti toks neatsakingas elgesys.

Pirmoje laidoje iššūkį priėmė ir savo vairavimo įgūdžius pademonstravo „Delfi“ Kūrybos vadovas, radijo ir televizijos laidų vedėjas Saulius Žvirgždas, kuris neslepia – paimti telefoną į rankas kelyje tenka ir jam.

„Sustojus prie šviesoforo, esu įpratęs telefone patikrinti, kas ir ką parašė, tačiau stengiuosi šio blogo įpročio atsisakyti. Pastaruoju metu prieš vairuodamas, išjungiu telefono garsus, kad įvairūs pranešimai, notifikacijos ir push'ai manęs neblaškytų“, – pasakoja S. Žvirgždas.

Ką reiškia intensyviai naudotis telefonu automobilyje, savo kailiu pajutęs dalyvis sako, kad visa laimė, kad tai tik imitacija ir eksperimentas, bet ne reali situacija.

„Kai tau skambina, rašo, išlaikyti šimtaprocentinę koncentraciją tik į kelią yra tiesiog neįmanoma. Jei pirmuoju važiavimu, nesinaudojant telefonu, viskas sekėsi puikiai, tai antrojo važiavimo metu su telefonu rankoje ne tik laikas buvo kone dvigubai ilgesnis, bet ir teko „vilkti“ nuverstą stulpelį. Baisu ir pagalvoti, kas nutiktų realiame kelyje taip aktyviai naudojant telefoną“, – teigia S. Žvirgždas.

Kitose „nežVAIRUOK“ laidose žiūrovai galės išvysti prakaitą braukiančius atlikėjus Aleksandrą Įvanauską-Farą ir Vaidą Baumilą, autosporto atstovus Antaną Juknevičių ir Arūną Gelažniką, krepšinio komentatorių Karolį Tiškevičių su kolega Vytautu Mikaičiu bei kitų žinomus Lietuvos žmonių nesuvaidintas emocijas.

Laidą „nežVAIRUOK“ žiūrėkite kiekvieną antradienį, 21:30 per „Delfi TV“.