Ši istorija nutiko prieš porą metų. Pasibaigė paskutinis susitikimas, pabaigiau gerti kavą, įsėdau į mašiną. Pradėjau judėti atbuline eiga ir supypsėjo telefonas, pranešdamas, kad atėjo laiškas. Pasilenkiau, kad pasižiūrėčiau, kas parašė, ir akimirkai nusukau žvilgsnį nuo veidrodėlių. O tada – smūgis.

Išlipęs iš mašinos supratau, kad sugebėjau atsiremti į vienintelę stovinčią mašiną didelėje aikštelėje. Na, buvo nubraukti abiejų mašinų galiniai bamperiai. Išsikviečiau patrulius, jiems atvykus – susipildžiau deklaraciją. Kadangi su kito automobilio savininku nepavyko susisiekti, tai tiesiog susipildžiau deklaraciją iš savo pusės ir palikau, – kaip patarė patruliai. Taigi, skubėjimas pažiūrėti, kas parašė, ir nukreiptas dėmesys nuo kelio, kainavo beveik keturias valandas sugaišto laiko, pabrangusi draudimą, ir bamperio poliravimą.

Tai pamoka, kurią išmokau labai gerai – kad ir kaip savimi pasitiki, bet kai vairuoji, būk susikoncentravęs į vairavimą, o ne į kitus darbus.

Šis pasakojimas dalyvauja konkurse „NežVairuok“. Siųskite savo istoriją adresu pilieciai@delfi.lt ir laimėkite „iPhone 11“ telefoną bei ERGO draudimą metams! Konkurso taisykles rasite paspaudę štai čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)