Pranešime žiniasklaidai teigiama, jog pačiame Vilniaus centre netoliese Žaliojo tilto ryškiaspalvis personažas telefono kostiumu susimojavo su vairuotojais ir priminė jiems, kad vairavimo metu telefoną turėtų padėti atokiau ir „nežvairuoti“ žvilgčiojant į ekraną.

„Vilniaus gatvėse net ir ne piko metu netrūksta judėjimo, o darbo dieną prasidėjus kamščiams daugelis griebiasi telefono ir naršo internete, skaito žinutes ar susirašinėja. Jau skelbėme tyrimus, kuriais nustatyta, jog daugelis eismo nelaimių įvyksta kasdien dėl naudojimosi išmaniaisiais telefonais.

"Delfi“ rengiama socialinė akcija "NežVairuok" Vilniuje

Vairuojant ir naudojantis išmaniuoju telefonu nelaimės tikimybė kelyje padidėja net aštuonis kartus. Taigi, toks elgesys yra rizikingas visiems eismo dalyviams, o nelaimė gali įvykti vos per kelias sekundes“, – sakė „Delfi“ Kūrybos vadovas, radijo ir televizijos laidų vedėjas Saulius Žvirgždas.

Pasak S. Žvirgždo, toks nuotaikingas ir ryškus personažas vairuotojus privertė ne tik nusišypsoti, tačiau ir susimąstyti, o ne vienas jų pamatęs jam mojantį mobilųjį telefoną ir padėjo savąjį įrenginį į šalį.

"Delfi“ rengiama socialinė akcija "NežVairuok" Vilniuje

Tiesa, šiame vaizdo reportaže galima pastebėti ir vieną vairuotoją, kuris net ir filmuojamas nenustoja naudotis telefonu prie vairo, o keli vairuotojai degant draudžiamam šviesoforo signalui užfiksuoti įdėmiai panarinę galvas ir galimai stebintys telefono ekraną.

"Delfi“ rengiama socialinė akcija "NežVairuok" Vilniuje

„Delfi“ užsakymu atlikta reprezentatyvi apklausa parodė, jog daugiau nei pusė apklaustųjų vairuodami į rankas ir toliau nevengia paimti telefoną ir tai didelis bei grėsmingas rodiklis, todėl socialinės iniciatyvos „NežVAIRUOK!“ tikslas ir lieka priminti, kokį pavojų tai kelia bei keisti įprotį naudotis mobiliuoju telefonu vairuojant. Na, o smagųjį telefono personažą šią vasarą dar galėsite sutikti ne tik muzikos festivaliuose, bet ir kitose Lietuvos vietose”, – pastebėjo „Delfi“ Kūrybos vadovas.

„NežVAIRUOK!“ sumanytojai tikisi, kad pozityvią žinią skleidžiantis projekto simbolis ne tik atkreips žiūrovų dėmesį, bet ir paskatins susimąstyti apie šią vis dar aktualią problemą.

Socialinė iniciatyva „NežVAIRUOK!“ vyks iki pat vasaros pabaigos. Pradėkite nuo savęs jau šiandien ir pakvieskite prisijungti kitus. Daugiau informacijos apie socialinę akciją „NežVAIRUOK!“ rasite interneto svetainėje www.nezvairuok.lt