Važiavome Ozo gatve Kalvarijų gatvės link ir pradėjome leistis į Geležinio vilko gatvę, šalia „Neste“ degalinės. Norint įvažiuoti į Geležinio vilko g. reikia įvažiuoti į greitėjimo juostą. Įvažiavome į ją ~50km/h greičiu ir pamačius, kad priešais važiuojantis automobilis nestabdo, nusukau žvilgsnį į veidrodėlį įsitikinti, kad galiu išsukinėti iš greitėjimo juostos į Geležinio vilko g.

Per mažiau nei sekundę, kol žiūrėjau į veidrodėlį, priešais važiavęs automobilis, tuo metu jau važiavęs ~60 km/h greičiu, staigiai sustabdė, o man iki jo buvo likę vos 1-2 metrai. Staigiai stabdžiau ir aš, kas lėmė, kad visi kiti už manęs buvę automobiliai turėjo daryti tą patį. Negana to, sukau į šalia buvusį kelio pakylimą ir buvo smarkiai apgadintas ratas.

Smūgio išvengiau tikriausiai per kelis centimetrus, o vertinant tai, kad abu važiavome ~60 km/h greičiu, natūralu, jog toks susidūrimas būtų kainavęs daug daugiau nei sulamdytą ratlankį.

Sustojus ir bandant suvokti, kas nutiko, sulaukiau į langą beldžiančio priešais buvusio automobilio vairuotojo, kuris nesavu balsu šaukė ir stengėsi mane įtikinti, kad dėl situacijos kalta aš – esą sukėliau avarinę situaciją. Būdamos šoko būsenos tiek aš, tiek kartu važiavusi draugė jau buvome bene patikėjusios, kad dėl situacijos kaltos mes, bet tada priėjo priešais situacijos kaltininką važiavusio automobilio vairuotojas, kuris puolė mus raminti ir šaukti ant vairuotojo, jog jis per veidrodėly matęs, kad visą kelią, kiek jie važiavo vienas paskui kitą, jis kvatojosi žiūrėdamas į telefono ekraną ir vairuotojui priešais iškart sukėlė įtarimą.

Šiandien esu dėkinga viskam, kas tuo metu išgelbėjo mums gyvybę dėl neatidaus vairuotojo elgesio ir tam vairuotojui, kuris mus nuramino ir patikino, kad dėl visko kaltas priešais mus važiavusio vairuotojo neatidumas ir telefonas rankose vairuojant. Po šio įvykio į telefoną vairuojant žiūrėti net nesinori.

Šis pasakojimas dalyvauja konkurse „NežVairuok“. Siųskite savo istoriją adresu pilieciai@delfi.lt ir laimėkite „iPhone 11“ telefoną bei ERGO draudimą metams! Konkurso taisykles rasite paspaudę štai čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)