Elektrinių paspirtukų nuomos paslaugas teikiančios įmonės Nebestumk.lt įkūrėjas V. Šutas, tvirtina, jog paskutiniu metu paslaugos poreikis, nepaisant gan dargano, vėsaus ir visiškai vasara dar nekvepiančio oro, ryškiai išaugo.

Visgi, išaugus elektrinių paspirtukų populiarumui ir jiems užpildžius miestų gatves – padaugėjo ir nelaimingų atsitikimų keliuose galimybė. Nereikėtų pamiršti, jog vairuodamas elektrinį paspirtuką, tampate pilnateisiu kelio dalyviu ir jums galioja visos, saugaus eismo keliuose taisyklės, nepriklausomai ar važiuosite judriomis miesto gatvėmis ar parko keliukais.

Štai jums keli esminiai patarimai, padėsiantys apsaugoti tiek save tiek ir kitus asmenis, sutiktus kelyje.

1. Niekada nenuleiskite akių nuo kelio. Taip, suprantama, jog važinėjimas elektriniu paspirtuku – tai savotiškas atsipalaidavimas, pramoga, galimybė būti gryname ore, stebėti aplinką... Bet būkit budrūs! Nepamirškit, jog keliuose pilna pavojų ir kitų eismo dalyvių: duobė asfalte, į kelią staigiai išbėgęs šuo, slidi danga – ir jūsų dairymosi pasekmės gali būti labai liūdnos, - komentuoja Vilius.

Pamatėte kažką įdomaus? – jums niekas netrukdo sustoti ir grožėtis reginiu. Čia vienas iš elektrinių paspirtukų privalumų – nereikia surasti parkavimo vietos.

Taigi, visas jūsų dėmesys važiuojant turi būti sutelktas į kelią, o ne į tai, kas už jo ribų.

2. Naudokite tinkamo dydžio šalmą. Vairuojantiems elektrinį paspirtuką patartina (o asmenims iki 18-os metų BŪTINA) dėvėti šalmą. Į šios transporto priemonės vairavimą reikėtų žiūrėti labai atsakingai. Net jei ir pasitikite savo vairavimo įgūdžiais, jūs negalite atsakyti už kitus asmenis, kelių būklę ar kitas aplinkybes, kurios gali iššaukti traumos riziką. O pasirinkę tinkamo dydžio šalmą, išvengsite rizikos būti išblaškytas spaudžiančio ar ant akių krentančio šalmo. Net iš pirmo žvilgsnio, pačios nereikšmingiausios smulkmenos, gali tapti lemtingais veiksniais, padėsiančiais išsisukti nuo nelaimingų atsitikimų, - tvirtina Nebestumk.lt įkūrėjas Vilius.

3. Abi rankas laikykite ant paspirtuko vairo. Mobiliuoju telefonu parašyta žinutė draugui, informuojanti, jog esate pakeliui, gali turėti itin nemalonių ir (ar) skaudžių pasekmių, tokių kaip: sudaužytas mobilusis telefonas, nubrozdintas ir apgadintas paspirtukas, ar randas ant kūno, “maloniai pabendravusiu” su asfalto danga, - ne vienas klientas per savo neapdairumą yra gryžęs su nubrozdinimais ant kūno, laimei – didesnių nelaimės atvejų nėra nutikę, - pasakoja Vilius.

4. Prieš pradėdami naudotis paspirtuku, patikrinkite jo būklę. Nesvarbu, ar tai nuosavas paspirtukas ar iš nuomos punkto, paskolintas draugo – visada atlik “techninę apžiūrą” prieš išriedant juo į gatves.

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį? Pirmas punktas, kurį turite patikrinti - ar veikia stabdžiai. Sekantis žingsnis – patikrinti, ar padangose tinkamas slėgio kiekis ir ar sulankstymo mechanizmas nėra sulūžęs (gerai pritvirtintas). Na ir galiausiai – pasitikrinkite, ar baterija pilnai įkrauta, ir jos užteks pasiekti savo kelionės tikslą.

Saugios kelionės!

5. Pasirūpinkite tinkamais paspirtuko žibintais. Tai ypatingai svarbu, jei naudojatės paspirtuku tamsiuoju paros metu. Ne visi paspirtukai turi žibintus, kurie yra pajėgūs apšviesti kelią tamsiuoju paros metu. Tokiu atveju, galite įsigyti papildomą žibintą ir primontuoti jį prie vairo. Tuomet būsite užtikrinti matomumo kokybe ir sumažinsite nelaimingo atsitikimo riziką, - pataria Vilius.

Gražios Jums vasaros bei saugių nuotykių!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)