Patogiai įsitaisęs, sukioju automobilio vairą. Užmiesčio kelias gana siauras, daug posūkių, ištisinių lenkti draudžiančių juostų, greičio apribojimo ženklų. Per daug atsipalaiduoti tikrai nėra galimybių, tuo labiau, kad po šilto savaitgalio grįžtančių į miestą automobilių tik daugėja. Žvilgteliu į galinio vaizdo veidrodį ir matau, kaip link manęs artėja baltas visureigis. Dar keletas sekundžių ir visureigio vairuotojas ima lenkti mane, visai nepaisydamas lenkimą draudžiančių ženklų. Prašvilpia vos nekliudydamas mano automobilio šoninio veidrodžio.

Baigęs lenkimą visureigis kažkodėl nebetelpa kelyje, dviem ratais išvažiuoja į šalikelę, sukeldamas dulkių debesį ir apipildamas mano automobilį smulkių akmenukų kruša. Minutėlei netenku amo, o visureigis ir toliau blaškosi bei vinguriuoja. Manyje pabunda pilietinė pareiga.

Sukalbu trumpą maldelę: „Kelių policija, atleisk man mano nuodėmes, kaip kad aš atleidžiu tavąsias.“ Spusteliu akseleratoriaus pedalą. Padangos ir asfaltas, kaip vyras ir moteris, susilieja aistroje. Kelios sekundės ir susilyginu su visureigiu. O, koks netikėtumas! Prie vairo – žavi šviesiaplaukė moteris. Tik kažkodėl su tamsiais akiniais, nors jau temsta. O rankoje telefonas!

Bandau ženklais parodyti, kad vairuodama nesinaudotų telefonu, net pagrūmoju pirštu. Deja, deja... Šviesiaplaukė visai į tai nereaguoja, o tik padidina greitį ir ima tolti. Priešakyje staigus posūkis, o vairuotoja net nemažina greičio. Hmmm... Kažin, kokio ji Zodiako ženklo atstovė?

Visureigis dingsta už posūkio, o aš lieku neįvykdęs savo pilietinės pareigos. Bet mano pamąstymams nelemta ilgai trukti. Vėl pasirodo visureigis, tik dabar jis jau šalikelės griovyje. Mažinu greitį – tikriausiai prireiks mano pagalbos. Nedrausmingos vairuotojos automobilio durelės atsidaro, iššoka jaunuolis ir kiek įkabindamas skuodžia miško link. Minutėlę sutrinku... O kur gi šviesiaplaukė?

Bet užtenka tik žvilgtelėti į automobilio vidų ir viskas tampa aišku. Ant sėdynės mėtosi tamsūs akiniai, perukas ir visrakčiai automobilio atidarymui ir užvedimui. Šiuo atveju telefonas rankoje vairuojant vagį paliko be grobio.

Istorijas apie mobiliojo naudojimą prie vairo siųskite adresu konkursai@delfi.lt ir laimėkite ERGO draudimą metams!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją