Teigiamas nusiteikimas

Prieš rugsėjo pirmąją reikėtų vaiką supažindinti su mokykla, nuvesti ir ją aprodyti bei papasakoti apie savo pirmąsias dienas mokykloje. labai svarbu parodyti vaikui, kad jūs juo pasitikite ir tikite jo sugebėjimu savarankiškai susitvarkyti. kiekvienas pirmaklasis mokykloje susidurs su daugybe naujovių (taisyklės, vertinimo kriterijai, užduotys), todėl prieš eidamas į mokyklą jis jau turėtų apie tai žinoti.

Mažasis užsispyrėlis

Vieni vaikai su nekantrumu laukia rugsėjo 1-osios, o kiti labai nenori eiti į mokyklą. tokiems vaikams reikėtų skirti ypatingą dėmesį ir būtinai išsiaiškinti nenoro priežastis ir kuo daugiau apie tai kalbėtis. gali būti, kad mažasis nenori lankyti mokyklos, nes bijo vienas eiti arba jam nedrąsu dėl naujos aplinkos ir žmonių – padrąsinkite mažylį ir būtinai pažadėkite, kad jūs jam visada padėsite ir būsite šalia.

O jei nepavyks...

Nekelkite savo vaikui pirmąją mokslo dieną didelių reikalavimų, leiskite jam apsiprasti ir pačiam gerai jaustis klasėje, nes iškėlę didžiulius ir, galbūt, neįgyvendinamus reikalavimus, stipriai nusivilsite ir visa šeima patirs nemažai nuoskaudų, nemalonių emocijų. dar svarbiau – kiekvieną dieną sakykite vaikui, kad jūs juo pasitikite, jį mylite ir suprantate.

Saldūs paskatinimai

Daugelis tėvelių praktikuoja vaikų skatinimą saldumynais ir kitais gardėsiais – tai nėra blogas būdas, tačiau svarbiausia atminti, kad pagrindinė tėvelių užduotis yra vidinė vaiko motyvacija mokytis ir norėti pažinti pasaulį. pamažu atsiras tikėjimas, kad mokslai turtina žmogų ir jie yra reikalingi ateičiai, o geri rezultatai atneš vidinį pasitenkinimą.