Viena iš svarbiausių pamokų, kurią vaikas turi išmokti – sugebėjimas susitvarkyti su iškilusiais sunkumais, nes be galo svarbu, kaip vaikas reaguos į gyvenimiškas problemas ir ar mokės jas išspręsti. Anksti išmokus rasti taikius ginčų sprendimus, jūsų vaikui bus paprasčiau šiek tiek paaugus.

Jūs galite išmokyti savo vaiką spręsti problemas ne tik su savo bendraamžiais, bet ir su mokytojais. Tai gali būti neįkainojama pamoka.

Reiškinys, kuris formaliai vadinamas „asmenybių konfliktu“ tarp mokytojų ir vaikų, atsitinka nedažnai. Tačiau nei vienas vaikas neturėtų jaustis nemaloniai dėl mokytojo požiūrio į jį. Kaip jūs galite susitvarkyti su šita situacija?

Kol kas dar tik rugsėjis, mokslų pradžia. Palaukite kelias savaites, ir jei jūsų vaikas tebesijaučia blogai, pradėkite veikti – juk nenorite, kad ateinantys metai būtų prasti tiek jūsų vaikui, tiek jums.

Įsitikinkite, kad tik su jūsų vaiku, ne su visa klase, elgiamasi neteisingai.

Iš karto, kai tik įsitikinsite, kad tai tikra problema, susitarkite susitikti su mokytoju, neleiskite šiam konfliktui išslysti iš rankų.

Prieš susitikimą savo vaikui paaiškinkite, kad įsikišate į konfliktą, nes norite padėti išspręsti problemą. Jokiu būdu nekalbėkite nemaloniai apie mokytoją vaiko akivaizdoje, nors kad ir kaip jums nepatiktų, kaip jis/ji elgiasi su jūsų vaiku.

Susitikimo su mokytoju/a metu ramiai išsakykite viską, kas jus neramina. Aptarkite visa, kas vyksta ir paklauskite, ką jūs kartu su mokytoju/a galite padaryti, kad konfliktas būtų išspręstas.

Jeigu jaučiate, kad mokytojas/a nėra linkęs/usi jums padėti, kreipkitės į mokyklos direktorių/ę.

Tvirtai laikykitės savo nuomonės, būkite ryžtingas/a – juk tai jūsų vaikas.

Pasikalbėkite su savo vaiku, pasakykite, kad gyvenime jis sutiks visokių žmonių, netgi tokių, su kuriais konfliktai bus neišvengiami. Jam tereikia būti mandagiu, nieko daugiau.

Svarbiausia, pabrėžkite savo vaikui, kad jis bet kada gali jums pasikalbėti su jumis apie savo jausmus ir problemas ir jumis pasikliauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)