Papasakokite vaikui, kas jo laukia

Pirmas dalykas – pakalbėti su vaiku apie ėjimą į mokyklą. Papasakokite jam, kaip tai svarbu ir koks tai didelis įvykis.

Pasakykite, kad mokykloje jis galės žaisti su savo amžiaus vaikais, išmoks skaityti ir visaip kaip smagiai leis laiką. Be to, tai reiškia, kad jis jau didelis! Jei šeimoje yra vyresnių vaikų, paminėkite, kad jis eis į mokyklą kaip ir jo didysis brolis ar sesė. Pasidalinkite prisiminimais apie laikus, kai pats buvote moksleivis.

Supažindinkite vaiką su mokyklos aplinka

Rugsėjo 1-oji – tai diena, kai pirmokėlis susipažins su mokykla ir mokytoja. Parodykite vaikui, kur bus jo klasė, kur ieškoti tualeto ir valgyklos. Dar prieš mokslo metų pradžią pabandykite susisiekti su būsimų klasiokų tėvais ir pakvieskite vaikus pažaisti. Susitikite mokyklos stadione ar kiemelyje.

Kartu apsipirkite

Kai jau turite pirkinių sąrašą, metas šturmuoti parduotuves – kartu su vaiku! Kalbėkite apie tai, kokius smagius darbelius jis kurs naujais dažais, pieštukais ir kreidelėmis. Nupirkite mokyklai skirtų drabužėlių ar uniformą ir pasiūlykite surengti madų šou namiškiams.

Anksti pratinkite prie mokyklinės rutinos

Likus kelioms savaitėms iki mokslo metų pradžios, imkite pratinti prie rutinos. Liepkite eiti anksčiau miegoti, o ryte anksčiau kelkite. Pusryčiaudami kalbėkite apie artėjančius mokslo metus.

Pasipraktikuokite

Kai iki Rugsėjo 1-osios bus likusi savaitė, pasiūlykite vaikui pasipraktikuoti. Aptarkite visas detales, iš vakaro pasidėkite drabužėlius, supakuokite pietus ir sukraukite kuprinę. Nuvežkite vaiką į mokyklą ir parodykite, kur jį kas rytą išleisite. Tada sutarkite, kur susitiksite po pamokų.

Švęskite mokslo metų pradžią

Švęsti galite pradėti paskutinį rugpjūčio savaitgalį. Kartu su visa šeima nueikite papietauti ir padovanokite savo vaikui ką nors ypatingo. Pavyzdžiui, bloknotą su mėgstamo filmuko herojais, kurio jis norėjo, kai ėjote pirkti kuprinės ir pieštukų.

Svarbiausia – užtikrinti, kad vaikas jaustųsi saugus ir ramus. Tada ir pirmoji diena mokykloje bus smagi ir be streso!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją