Besiruošdama lapkričio mėnesį vyksiančioms varžyboms Nacionalinė šefų rinktinė kas pusantro mėnesio organizuoja šventines vakarienes, į kurias yra kviečiami visi, norintys susipažinti su neatrastais skoniais. Kiekvienas gali tapti gludinamų varžybų receptų liudytoju.

Šiais metais jau įvyko keturios gurmaniškų skonių šventės – viešbutyje „Novotel“ (Vilnius), „Vytautas Mineral SPA“ (Birštonas), restorane „Siesta“ (Kaunas) ir restorane „Amandus“ (Vilnius). Šefų rinktinė ruošia tris patiekalus, kurie bus ir varžybose – užkandį, karštą patiekalą ir desertą. Prie patiekalų pasiūlomi ir derantys gėrimai.

Šventinė vakarienė su geriausiais Lietuvos šefais
Šventinė vakarienė su geriausiais Lietuvos šefais

„Šios vakarienės mūsų komandai yra puiki proga treniruotis ART stalo ir karštosios virtuvės rungtims, kai šeši mūsų komandos šefai turi pagaminti tris patiekalus po 110 vienodų porcijų. Žinoma, treniruočių vakarienes darome šiek tiek mažesniam kiekiui žmonių, tačiau iššūkį vis tiek jaučiame“, – pasakoja virtuvės šefas Darius Dabrovolskas.

Šventinė vakarienė su geriausiais Lietuvos šefais
Šventinė vakarienė su geriausiais Lietuvos šefais

Pirmosios vakarienės metu su Lietuvos šefų komanda dalyvavo ir švedų virtuvės meistras Douglasas Spiikas. Nacionalinių komandų trenerio ir modernios gastronomijos žinovo sąraše – ne vienas pripažintas apdovanojimas: pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2014“ jis iškovojo auksą, pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA Culinary Olympics 2016“ – sidabro medalį. D. Spiikas yra „WorldChefs“ sertifikuotas teisėjas, 2014 m. išrinktas į Pasaulio asociacijos meistriškumo šefus.

Lietuvių paruošiamojoje vakarienėje virtuvės meistras teigė, kad dirbti su Lietuvos rinktine jam yra vienas malonumas: komandos nariai ne tik itin talentingi, bet ir darbštūs, uoliai siekiantys tobulinti patiekalų skonius.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Žudikų ir prievartautojų gauja, kuriai pakluso ne tik kaliniai, bet ir kalėjimo prižiūrėtojai (151)

Lietuvos kalėjimų sistemoje – precedento neturintis skandalas: į nusikalstamą susivienijimą...

Henry Kissingeris apie blogiausią scenarijų dėl Trumpo: alternatyva – labai nepatraukli (139)

Praėjus dienai po Helsinkyje įvykusio JAV ir Rusijos prezidentų Donaldo Trumpo bei Vladimiro...

Neatpažįstamai pakeitė legendinę Lietuvos vietą: štai čia marozų tikrai nerasite (44)

„Marozų kurortas“ – tokia nemaloni etiketė nuo seno persekioja Palangą. Tai pastebintis...

Rusijos tyrimų komitetas iškėlė baudžiamąją bylą Lietuvos prokurorams ir teisėjams atnaujinta 12:46 (129)

Rusija reiškia nepasitenkinimą Lietuvos prokuratūra , kuri už dalyvavimą nusikalstamuose Sausio...

Daržovių kainos šoktelėjo, bet jas gali numušti lenkai (14)

Ankstyvųjų daržovių derlius, pasak augintojų buvo prastas, tačiau vėlyvasis – teikia...

Apsilankymą kai kuriuose „Swedbank“ padaliniuose reikės suderinti telefonu – kitaip nepriims (160)

Komercinis bankas „Swedbank“ nuo rugpjūčio imasi naujovių – Pakruojyje ir Zarasuose...

Andrius Užkalnis: kas atsitinka žmonėms nuo vaikų? (96)

Žinot tuos žmones, kurie, vos juos sutikus, pradeda stenėti: „tu nežinai, kaip brangiai kainuoja...

Įspėja saugotis: tokie meistrai renkasi vienišas moteris (35)

Darau namo renovaciją. Per pažįstamus radau gerą santechniką, bet pavardės nežinau. Jis...

Niekada nemaniau, kad būsiu viena iš tų, kuriuos vadina emigrantais (6)

Ši istorija atsiųsta konkursui „ Laimę atradau kitoje šalyje “.